ROK FITATU PREMIUM 20% TANIEJ NA KOD „FITRECENZJE20” [TUTAJ]
Płynne Białko Jaj – wyjątkowe źródło protein

Płynne białko jaj - co warto wiedzieć o tym źródle protein?

Płynne Białko Jaj – wyjątkowe źródło protein

Płynne białko jaj to znakomite źródło białka, ułatwiające dostarczenie odpowiednią ilość protein. Ma szerokie zastosowanie w kuchni, a dzięki swojej niskiej kaloryczności, jest produktem ułatwiającym utrzymanie diety osób na redukcji.

Czym jest płynne białko jaj?

To nic innego jak naturalne białka jaj kurzych! Nieproszkowane, bez konserwantów, barwników, słodzików i innych ulepszaczy. Produkt powstaje poprzez oddzielenie białek jaj od żółtek, pasteryzacji, a następnie – poddaniu białek obróbce termicznej. Dzięki temu procesowi, białka jaj są bezpieczne dla zdrowia i wolne od salmonelli, zachowując przy tym wszystkie właściwości klasycznego białka kurzego.

Jakie są zalety płynnego białka jaj?

Białko jaja należy do najlepiej przyswajalnego źródła protein. Pozbawienie jaja jego pozostałej części – żółtka, wpływa na utrzymanie niskiej kaloryczności produktu. Dzięki temu, dodając płynne białko jaj do posiłku, zwiększamy jego objętość, nie obciążając go dużą ilością kalorii. To znakomity patent, ułatwiający utrzymanie niskokalorycznej diety, będący prawdziwym zbawieniem dla osób przebywających na redukcji. Jedna butelka o pojemności 1kg, zawiera aż 32 białka jaj kurzych i dostarcza ponad 100g protein! Czy kiedykolwiek zdarzyło Ci się użyć białek jaj do przyrządzenia domowych wypieków, a pozostawione w lodówce żółtka się zmarnowały, bo nie spożyłeś/aś ich na czas? Płynne białko jaj to świetne rozwiązanie na zaprzestanie takich sytuacji!

Jakie jest zastosowanie płynnego białka jaj?

Produkt cieszy się szerokim zastosowaniem w kuchni. Białek jaj w formie płynnej możesz użyć wszędzie tam, gdzie używa się całych jaj. W konsekwencji, dostarczysz organizmowi większej ilości protein i zredukowanej ilości tłuszczów i węglowodanów. Dzięki procesowi pasteryzacji, płynne białka jaj odpowiednie są do stosowania na surowo, np. dodając je do koktajli, sosów i lukru.

Do czego jeszcze dodać płynne białka jaj?

do posiłków na słodko, takich jak:

  • owsianka i kasza manna
  • naleśniki i pancake’i
  • omlet
  • gofry
  • ciasta i desery

do dań wytrwawnych, np.:

  • tarty i zapiekanki
  • omlety na słono
  • jajecznica
  • sosy

Jak przechowywać płynne białko w butelce?

Przed otwarciem butelki, produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej (od 0°C do +25°C), zaś po otwarciu – w lodówce. Otwarte płynne białka jaj należy spożyć w ciągu 7 dni. Proces pasteryzacji wpływa na długi okres czasu – aż 6 miesięcy, podczas którego możemy przechowywać produkt – pod warunkiem, że butelka pozostanie nieotwarta.

Gdzie kupić płynne białko jaj?

Produkt znajdziesz w sklepie FITREC.PL. Dodatkowo, z kodem FITRECENZJE otrzymasz rabat na całe zamówienie!

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]