TOP3 Czekolady Proteinowe Light Sugar – wybór był trudny!

TOP3 Czekolady Proteinowe Light Sugar – wybór był trudny!

Pora na kolejny ranking TOP3! Jak widzicie na grafice powyżej, tym razem są to czekolady proteinowe. W dalszej części posta opisuję każdą z nich, ze znanym wam już podziałem na konsystencję oraz smak. Pełne recenzje znajdziecie zaś na profilu – tam nieco więcej o składzie i wartościach odżywczych. Zapraszam. TOP3 CZEKOLADY LIGHT SUGAR!

LIGHT SUGAR CHAŁWOWA

Absolutny TOP! Przewagę nad resztą białkowych czekolad daje jej konsystencja. Jest bardzo podobna do klasycznej chałwy, ale zachowuje w sobie także cechy zwykłej czekolady i świetnie się rozpuszcza. Smak to zaś połączenie białej czekolady ze wspomnianą chałwą – bardzo słodki i aromatyczny. To wszystko oczywiście bez dodatku cukru. Od dawna na czele w rankingu.

LIGHT SUGAR SŁONY KARMEL

Definicja dobrze dobranej proporcji między słodkością, a nutą soli. Biała czekolada i karmel są bardzo słodkie, ale sól wprowadza balans – dzięki temu smak jest jeszcze lepszy. Trochę słabiej wypada konsystencja, a to dlatego, że czekolada nie do końca się rozpuszcza i pozostawia po sobie małe grudki. Na szczęście wynagradza ją smak, który z pewnością zadowoli każdego fana słonego karmelu i białej czekolady.

LIGHT SUGAR BIAŁA Z MASŁEM ORZECHOWYM

To połączenie po prostu musiało się tutaj znaleźć. Kocham zarówno masło orzechowe, jak i białą czekoladę, a w produkcie od Light Sugar ich cechy zostały znakomicie podkreślone. W środku słodkiej tabliczki ukrywa się słone nadzienie arachidowe – masło orzechowe 100%. W rezultacie czekolada przypomina babeczki Reese’s White! Nieidealna konsystencja znów musi zostać wybaczona.

TOP3 CZEKOLADY LIGHT SUGAR! Próbowaliście już kiedyś tych czekolad? Dajcie znać jak wygląda wasz ranking.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]