Dziś recenzja ostatniego Trust Protein Flapjack'a od USN. Tym razem smak batona to połączenie żurawiny i jagód.
Dorówna swoim poprzednikom?
Makroskładniki (70g – 1 baton) : 272 kcal 14B|9.2T|34W (10g cukrów prostych)
Skład : m.in płatki owsiane, cukier, olej palmowy, mleko w proszku, mąka pszenna, słodzona i suszona żurawina, aromat jagodowy, lecytyna sojowa, maltitol, izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, płatki migdałów, olej rzepakowy, WPC
Konsystencja batona Flapjack
Klasycznie miękką, wilgotną i lekko przy tym chrupiącą strukturę batona urozmaicają duże kawałki żurawiny zatopione w płatkach. W tego typu batonach owoce rzadko grzeszą wielkością, więc za to także należy się pochwała. Kolejna pewna „dycha” do kolekcji.
Smak USN Trust Protein Flapjack
Jedni nazwaliby go nudą, a ja określę ten smak jako świetną kontynuację poprzednich trzech wersji. Bardzo słodka, miodowa baza przekąski została wzbogacona o niemniej słodkie owoce i lekką kwaskowatość w przypadku żurawiny. „Must have” jeśli lubicie owocowe batony muesli.
Podsumowanie
Ultimate Sport Nutrition nie zwalnia tempa – po znakomitych batonach Trust Crunch z początku roku, firma wypuściła na rynek Protein Flapjacki. Jak widać one także skradły moje serce idealną konsystencją i bogatym smakiem. Kolejne nowości już niedługo.
Cena : ok. 8 zł (m.in BODYPAK.PL)
Komentarze