Trzeci smak batona z serii Trust Protein Flapjack od USN to wiśnia z migdałem. Nie jest to typowe...
Trzeci smak batona z serii Trust Protein Flapjack od USN to wiśnia z migdałem. Nie jest to typowe połączenie jak na białkowe przekąski, ale brzmi ciekawie. Sprawdźmy.
Makroskładniki (70g – 1 baton) : 274 kcal 14B|9.7T|34W (10g cukrów prostych)
Skład : m.in płatki owsiane, cukier, olej palmowy, mleko w proszku, mąka pszenna, wiśnie, lecytyna sojowa, maltitol, izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, płatki migdałów, olej rzepakowy, WPC, aromaty.
Konsystencja batona Flapjack
Znowu mógłbym tu wkleić opis z poprzednich recenzji tego batona. Trust Protein Flapjack to wilgotna, miękka przekąska, której lekkiej chrupkości nadają sojowe ciastka. W tej wersji wśród płatków znajdziemy także kawałki wiśni oraz płatki migdałów.
Smak USN Trust Protein Flapjack
pierwsze wrażenie to mniejsza słodkość w porównaniu do poprzedników. Jednak najważniejsze są tutaj migdały oraz wiśnie. Te pierwsze dają o sobie znać poprzez intensywny aromat, a ubogie w ilość owoce nadają batonowi lekko kwaśnego smaku. Jeśli lubicie marcepan, to ten Flapjack szczególnie przypadnie wam do gustu.
Podsumowanie : Typowa dla tej serii baza batona czyli płatki owsiane oblane cukrowymi syropami tym razem została wzbogacona o orzechy i owoce. Rezultat ? Kolejny idealny pod względem konsystencji, bardzo smaczny i sycący baton.
Cena: ok. 8 zł (m.in BODYPAK.PL)
Komentarze