Tretter’s Pork Crisps – test keto chipsów!

Tretter’s Pork Crisps – test keto chipsów!

Tego tutaj jeszcze nie było! Dziś test chrupiących skórek wieprzowych Tretter’s Pork Crisps. To czeska firma, której specjalnością są właśnie chipsy. Te z dzisiejszego testu znalazły się w październikowej edycji Ketobox. Właśnie tak. Jakiś czas temu wspominałem, że zwolennicy diety ketogenicznej też znajdą na tym profilu coś dla siebie. To właśnie jeden z tych momentów. Zaczynamy!

Makroskładniki (100g) : 498 kcal 70B|25T|1.2W (2.8g kwasów tłuszczowych nasyconych) Skład : suszone skórki wieprzowe, sól 4.5%, olej rzepakowy

Konsystencja

Meeega tłuste i znów przypominające prażynki. Dlaczego znów? Bo poprzednie chipsy, które testowałem miały bardzo podobną konsystencję. Te jednak są chyba jeszcze bardziej chrupiące – 10/10.

Smak

Znacie to uczucie kiedy kupujecie solone chipsy i w rzeczywistości są one mniej słone od innych smaków? Tutaj jest odwrotnie. Gwarantuje, że bardziej słonych chrupków niż te nie jedliście. To ona jest tutaj na pierwszym planie, a zjedzenie paczki bez popicia wodą jest wręcz niemożliwe. Smak mięsa zaznacza się dopiero po dobrych kilku sekundach. Moim zdaniem to lekki przerost formy nad treścią, choć chrupki i tak są niezłe. Za mniejszą ilość soli byłoby wyżej – 6/10.

Podsumowanie

Takie keto przekąski szanuję! Mimo, że smak nie należy do czołówki chrupków na rynku, to skład i wartości odżywcze już tak. Jedno opakowanie dostarcza aż 35g białka i 12.5g tłuszczów. Ważny jest jednak fakt, iż kwasy tłuszczowe nasycone stanowią zaledwie 2.8%. Tretter’s Pork Crisps – jestem na tak

Cena : 5.90 zł (Ketomania)

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]