Nowość! Skyr bez laktozy marki Fruvita!
Uwielbiany przez fit freaków oraz osoby aktywne, oficjalnie pojawi się 24 marca w Biedronce.

Osoby z nietolerancją laktozy w końcu będą mogły cieszyć się smakiem wysokobiałkowego jogurtu typu Islandzkiego. Skyr charakteryzuje się kremową i gęstą konsystencją.
Będą dostępne 3 smaki:
- naturalny
- waniliowy
- truskawkowy
Makroskładniki na 100g nowego skyra bez laktozy bedą wyglądały nastepująco:
Naturalny:
- 65 kcal
- białko: 12g
- tłuszcze: 0g
- węglowodany: 3,6 kcal (w tym cukry: 3,6g)
Waniliowy:
- 79 kcal
- białko: 10g
- tłuszcze: 0g
- węglowodany: 9g (w tym cukry: 8,6g)
Truskawkowy:
- 83 kcal
- Białko: 9,5g
- Tłuszcze: 0g
- Węglowodany: 10g (w tym cukry: 10g)
Składniki:
- naturalny: mleko odtłuszczone, kultury bakterii jogurtowych
- waniliowy : mleko, cukier, naturalny aromat waniliiowy, koncentrat z marchwi, koncentrat z krokosza barwierskiego, kultury bakterii jogurtowych
- truskawkowy: mleko, truskawki 8%, cukier, aromat naturalny, zagęszczony sok z cytryny, koncentrat z marchwi, kultury bakterii jogurtowych
Opakowanie 150g będzie można zakupić w cenie 1,79 zł.
Opinie (0)