Nowość na rynku! Marka specjalizująca się w masach cukierniczych poszerza asortyment o kajmak bez dodatku cukru!
Kajmak bez dodatku cukru? Tak, to możliwe, a marka Polder to udowodniła! Zupełna nowość na rynku, czyli masa krówkowa bez zawartości cukru o kaloryczności mniejszej aż o 35% niż klasyczny kajmak z jego dodatkiem!
Kajmak bez dodatku cukru – nowość na rynku!
Kajmak – słodka, gęsta i ciągnąca się masa krówkowa to często używany w polskiej kuchni składnik przy produkcji różnego rodzaju rodzajów ciast, wypieków i deserów. Ze względu na bazę, którą stanowi mleko ze skarmelizowanym cukrem, jego kaloryczność osiąga wartość aż około 320 kcal na 100g produktu. Polder stawia na zdrowie i wprowadza korzystniejszą dla zdrowia alternatywę – kajmak bez dodatku cukru, który zawiera aż o 35% mniej kalorii!
Jaki skład ma masa krówkowa bez dodatku cukru od Polder?
Produkt opiera się zaledwie na kilku składnikach! Kajmak bazuje na mleku i serwatce w proszku oraz erytrytolu – substancji słodzącej, pełniącej rolę zamiennika klasycznego cukru. Dzięki temu, produkt zachowuje swój oryginalny, obłędnie słodki, mleczny smak, jednocześnie ograniczając zawartość kalorii aż o 35%! Dodatkowo, masa krówkowa nie zawiera żadnych sztucznych konserwantów, barwników i aromatów. To czysty kajmak w wersji fit!
Wartości odżywcze kajmaku bez dodatku cukru
- 215 kcal
- 9.4g białka
- 8.2g tłuszczów
- 34.3g węglowodanów
Jak smakuje fit wersja kajmaku marki Polder?
Polder to marka specjalizująca się w produkcji kajmaku i mas cukierniczych – to potwierdza, że decydując się na wprowadzenie do asortymentu wersji bez dodatku cukru, Polder zadbało o zadowalający smak, nieodbiegający jakością od reszty produktów w ofercie. Masa krówkowa bez dodatku cukru nie jest kolejnym fit kremem o smaku krówki – to autentyczny kajmak o gęstej, klejącej się konsystencji i słodkim, mlecznym smakiem krówki, różniącym się jedynie brakiem zawartości cukru, a więc korzystniejszym dla zdrowia składem.
Właściwości i zastosowanie masy krówkowej bez cukru
Tradycyjny kajmak, powstały poprzez m.in. zagotowanie mleka ze skarmelizowanym cukrem, charakteryzuje się gęstą, ciągnącą się konsystencją. Jak to możliwe, że jego pominięcie nie wpływa na formułę i smak masy? Polder udowadnia, że jest to możliwe! Zastosowanie zamiennika cukru o zerowej kaloryczności pozwoliło na zachowanie oryginalnych właściwości kajmaku. Dzięki temu, zastosowanie wersji bez dodatku cukru, jest dokładnie takie samo, jak jego klasycznej wersji. Masy możesz dodać do klasycznych wypieków i ciast, takich jak mazurek, wafle i różnego rodzaju ciastka, lub posiłków na słodko: owsianki, kaszy manny, omleta, gofrów, naleśników i pancake’ów.
Gdzie kupić kajmak bez dodatku cukru?
Najnowszy produkt od Polder już teraz znajdziesz w sklepie FITREC.PL! Dodatkowo, z kodem „FIITRECENZJE” otrzymasz rabat na całe zamówienie.
Jak często korzystacie z masy krówkowej w swojej kuchni? Jeśli znajduje się wśród składników waszych wypieków, bez zastanowienia sięgnijcie po jego zdrowszą, korzystniejszą dla organizmu wersję – kajmak bez dodatku cukru! Macie już pomysł na przepis z jego wykorzystaniem?
Śledź @fit_recenzje na Instagramie, by być na bieżąco ze wszystkimi nowościami ze świata fitness!
Komentarze