Wartości odżywcze jednej porcji (105g) wyglądają następująco : 294 kcal, 13.4g tłuszczów, 33g węglowodanów i 10.5g białka. Poza orzechami i kakao, w składzie batona znajduje się m.in banan, odżywka białkowa, płatki oraz daktyle.
Górną warstwę przekąski stanowi chrupiąca kruszonka, która mnie przypomina trochę granolę. Złożona jest z wielu składników tj. pistacje, sezam, pestki dyni, słonecznika czy płatki i co ciekawe każdy z tych składników daje się we znaki w smaku. Kontrastem dla tej części przekąski jest dość miękka masa czekoladowo-bananowa kryjąca w sobie liczne kawałki orzechów. Cechuje się ona intensywnym smakiem kakao, a dodatek cynamonu nadaje jej korzennej nuty. Warto wspomnieć także o syropie klonowym oraz daktylach, które nieco tonują przeważającą goryczkę czekolady i wzbogacają przekąskę o swoją słodkość.
Taka mieszkanka składników mnie bardzo odpowiada zarówno pod względem konsystencji jak i smaku, a sam baton orzechowo-czekoladowy można określić jako połączenie „Brownie” i „Sneaky” z poprzednich recenzji.
Cena: ok. 7 zł
Opinie (0)