Krukam Pasta Orzechowa z Mleczną Czekoladą – moja recenzja!

Krukam Pasta Orzechowa z Mleczną Czekoladą – moja recenzja!

Po kilku dniach testowania pora na recenzję kolejnej pasty orzechowej od Krukam. Tym razem głównym dodatkiem jest mleczna czekolada. Zapraszam do recenzji.

Makroskładniki (100g) : 558 kcal 23.7B|45T|23W (11.2g cukrów prostych)
Skład : pasta z orzechów arachidowych 90%, cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, bezwodny tłuszcz mleczny, lecytyna sojowa, aromat waniliowy, emulgator E476

Konsystencja pasy Krukam

Pasta po raz kolejny cechuje się aksamitną, dość leistą konsystencją. Ja lubię zarówno te bardzo gęste, kremowe jak i bardziej rzadkie masła orzechowe, więc Krukam ponownie dostaje ode mnie „dziesiątkę”.

Smak pasty orzechowej Krukam

Mniej słodki od poprzedniej wersji z białą czekoladą, ale nadal bardzo dobry. Kiedyś już testowałem pastę z dodatkiem czekolady deserowej, a ta tutaj bardzo mi ją przypomina. Największą różnicą wydaje się być właśnie słodkość, bo intensywność orzechów i kakao wypada tak samo.

Podsumowanie

Łyżeczką ze słoika, z owsianką, omletem, naleśnikami czy goframi – jestem pewien, że pasta z mleczną czekoladą od Krukam sprawdzi się w każdym wydaniu. Mnie standardowo najbardziej smakuje z ciepłą owsianką.

Cena: ok. 12 zł (Krukam)

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]