Dziś recenzja kolejnej nowości z Biedronki – wysokobiałkowych chipsów mięsnych. Jedno opakowanie tej przekąski (25g) zawiera 10g tłuszczów, 2.8g węglowodanów oraz 8.8g protein. Skład chipsów nie jest idealny, ale nazwanie go złym też nie byłoby na miejscu. Na pierwszym miejscu znajduje się mięso wieprzowe, a towarzyszą mu m.in sól, aromaty, glukoza i regulatory. Niestety, ale normalne chipsy przekąska przypomina jedynie z wyglądu – struktura jest gumowata i ani trochę chrupiąca. Mimo dużej zawartości soli (1.1g w paczce), chipsy nie cechują się przesadnie słonym smakiem, ale rzeczywiście są bekonowe i w tym aspekcie przypominają trochę popularne prażynki. W tego typu produktach konsystencja jest bardzo ważna i rzutuje także smak, dlatego przekąska nie może dostać wysokiej oceny. Poza tym nazwa „chipsy” też wydaję się być strzałem w kolano – „suszona wieprzowina w kształcie chipsów” byłaby zdecydowanie bardziej trafna. Kolejna przekąska, która dołącza do grona „zjedz i zapomnij”.
Cena: ok. 3 zł (Biedronka)
Opinie (0)