Nie wiem jak to możliwe, ale dziś po raz pierwszy na tym profilu pojawia się recenzja Beef Jerky. Na początek pod lupę trafia intrygujący smak syropu klonowego.
Makroskładniki (50g – opakowanie) : 153 kcal 29.9B|1.3T|5.4W (4.5g cukrów prostych)
Skład : wołowina, sos sojowy bezglutenowy (woda, ziarna soi, skrobia kukurydziana, sól), syrop klonowy, ocet jabłkowy, pieprz czarny
Konsystencja suszonej wołowiny
Jak przystało na tego typu przekąski jest włóknista, ciągnąca i co za tym idzie uporanie się z jednym kawałkiem zajmuje trochę czasu (w tym cały urok). Pochwała należy się również za to, że mięso nie jest wysuszone na „wiór” i zachowuje lekką wilgoć – 7/10.
Smak suszonej wołowiny Hilli Billi
Łagodna słodycz syropu klonowego daje o sobie znać zaraz po otwarciu opakowania i przekłada się na charakterystyczny smak. Beef Jerky jest także lekko słone i kwaskowate, co w rezultacie tworzy naprawdę ciekawe połączenie. Ponownie siódemka – 7/10.
Podsumowanie
Smaczna, pomysłowa przekąska, która świetnie sprawdzi się jako szybkie uzupełnienie protein – jedno opakowanie to aż 30g białka i nieco ponad 1g tłuszczów. Następnym razem przetestuję smak Hot&Spicy.
Cena : 15.99 zł (Hilli Billi)
Opinie (0)