Czerwona porzeczka w żelu? Jak widać, da się! To już 8 frużelina od SFD, jaką testuję.
All Nutrition Redcurrant in Jelly ma 74 kcal w 100g, zawiera 80% owoców, a zamiast cukrem jest słodzona erytrolem i sukralozą. Mieliście okazję już próbować?
Makroskładniki (100g): 74 kcal 1.1B|1.4T|24W
Skład: czerwona porzeczka (80%), erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, koncentrat aronii, czarnego bzu i jabłka, sorbinian potasu, sukraloza
Konsystencja frużeliny All Nutrition
Czerwone porzeczki to małe owoce, więc w takiej formie zlewają się momentami z żelem. Podobnie było w Raspberry in Jelly. Nie jest to oczywiście wada! Dzięki temu masa frużeliny ma gęstą konsystencję, a w jej skład wchodzą całe porzeczki lub ich mniejsze kawałki. Wszystko oczywiście zatopione w żelu. Za sprawą nasion, jest też trochę chrupiąca. Ma wiele wspólnych cech z wersją malinową i mi to jak najbardziej pasuje. Jest ciekawie!
Smak All Nutrition Redcurrant in Jelly
Wchodzimy na wyższy poziom kwaskowatości. Można się było tego spodziewać, w końcu czerwone porzeczki stanowią aż 80% składu. Słodki smak nie ustępuje jednak kwaśnemu. On też jest zadowalający i znacząco wpływa na wysoką ocenę. Czerwone porzeczki może i nie należą do popularnych owoców, ale w formie frużeliny są bardzo dobre. Jeżeli lubicie je w klasycznej wersji, to Redcurrant in Jelly polubicie jeszcze bardziej. Słodka, kwaśna i intensywna w smak owoców. Tego tutaj oczekiwałem!
Podsumowanie
All Nutrition Redcurrant in Jelly to frużelina, o której można napisać wiele pozytywnych słów. Zarówno w smaku, jak i konsystencji spełniła moje oczekiwania. Jest nieco bardziej kaloryczna np. od Strawberry in Jelly, jednak to wciąż dwa razy mniej kalorii niż w dżemach. Polecam, nawet z ciekawości 🙂
Cena: ok. 30 zł (Strefa Mocy)
Komentarze