ROK FITATU PREMIUM 20% TANIEJ NA KOD „FITRECENZJE20” [TUTAJ]
Prozis Zero Chips Barbecue – recenzja fit chipsów!
1.12.2019 10:41
##chipsy ##prozis

Kilka tygodni temu przetestowałem smak Cheese & Onion, a dzisiaj biorę się za Barbecue.

Prozis Zero Chips Barbecue – recenzja fit chipsów!

Zero Chips od Prozis to proste w składzie chipsy z dodatkiem białka sojowego. Poprzedni smak mnie nie zawiódł, dlatego teraz moje oczekiwania są jeszcze większe. Testuję!

Makroskładniki (100g) : 403 kcal 45B|13T|18W (1.2g kwasów tłuszczowych i 17g błonnika)
Skład : koncentrat białka sojowego, tapioka, skrobia ziemniaczana, błonnik, płatki ziemniaczane, sól, lecytyna sojowa, olej roślinny, gluten, aromat dymu, ekstrakt z papryki, kapsantyna, białko mleczne, sól

Konsystencja – nie ma zaskoczenia i bardzo dobrze! Struktura chipów znów przypomina mi prażynki, ale w nieco mniej tłustej wersji. Na chrupkość z pewnością narzekać nie można. Wady? Ja nie widzę. – 10/10.

Smak – barbecue trzeba po prostu lubić. Nie ma innego wyjścia. Jeśli ktoś nie lubi tego popularnego smaku, to Zero Chips od Prozis także nie przypadną mu do gustu. Na szczęście nie należę do tego grona i jestem fanem dymnego aromatu, którego tutaj nie brakuje. Ta przekąska jest świetną defincją dobrego smaku barbecue, bez zbędnych przypraw. Mamy tylko sól i to jak najbardziej popieram – nie obraziłbym się nawet gdyby było jej trochę więcej. Zresztą spójrzcie na zdjęcie. Posypki jest pod dostatkiem – 8.5/10.

Podsumowanie : Czy proteinowe chipsy mogą konkurować z tymi normalnymi? Jeśli rozmawiamy o Zero Chips od Prozis, to jak najbardziej tak. Drugi smak także zdał egzamin i to nie tylko pod względem składu i konsystencji – skład, wartości odżywcze, zawartość błonnika i tłuszczów nasyconych też dają radę!

Cena : 6.41 zł [25g] (PROZIS)

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]