Dziś recenzja prawdziwej bomby proteinowej! Trzeba przyznać, że makrosy robią wrażenie.
Baton od Weider’a waży 100g i zawiera aż 40g białka przy zaledwie 8.7g tłuszczów i 22g węgli.
Makroskładniki (100g) : 323 kcal 40B|8.7T|22W (3.2g cukrów prostych)
Skład : m.in maltitol, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, masa kakaow, lecytyna sojowa, aromat, białko mleka, hydrolizat kolagenu, glicerol, polidekstroza, białko sojowe, oligofruktoza, liofilizowanane truskawki, jogurt w proszku, sukarloza
Konsystencja batona Weider
Klasyka batonów sprzed dobrych paru lat. Baton nie jest zbyt ciekawy pod względem struktury – można rozróżnić jedynie cienką warstwę polewy i masę białkową. Ta zaś cechuje się niezbyt miękką i mega ciągnącą konsystencją przez co uporanie się z całym batonem wymaga trochę czasu i wysiłku – 6/10.
Smak Weider Protein Bar Strawberry
Tutaj zaskoczył mnie przede wszystkim mało wyczuwalny posmak goryczki. W batonach z tak dużą ilością protein to rzadkość. Polewa nie należy do najlepszych, jest po prostu bardzo słodka pobobnie jak i truskawkowa część. Ta druga zachwyca głównie intensywnym zapachem, ale smak również nie wypada źle, małe kawałki owoców nadają całości lekkiej kwaskowatości. Mnie Weider kojarzy się z szejkiem z McDonalda – 7/10.
Podsumowanie
Weider Protein Bar Strawberry to idealna propozycja dla osób mających problem z nabiciem białka. Ze względu na swoje gabaryty świetnie sprawdzi się także jako dodatek do owsianki i moim zdaniem takie zastosowanie jest dla niego najlepsze. Mieliście okazję próbować ?
Cena: ok. 15 zł (m.in Strefa Mocy)
Komentarze