Po tym jak nie za bardzo posmakowała mi kakaowa wersja tych wafli, zdecydowałem się spróbować tych o smaku waniliowym. Mimo braku dodatku cukru, w składzie znajdziemy m.in tłuszcz palmowy. Poza tym nie jest tak źle. W 100g produkt zawiera 474 kcal, 28g tłuszczu, 51g węglowodanów oraz 9.8g białka. Jak widzicie, makroskładniki nie są idealne i główną zaletą tych wafli jest stosunkowo niska w porównaniu do „oryginału” zawartość cukrów prostych. Zostały one zastąpione maltitolem, który świetnie sprawdza się w swojej roli. Krem waniliowy przedzielający dwa chrupiące wafle gofrowe jest słodki i co moim zdaniem ważne – niekwaśny. Widać, że produkt został starannie wykonany z dbałością o prawie każdy detal. Dlaczego „prawie” ? Moim zdaniem ilość kremu powinna być trochę większa, ponieważ grube wafle trochę go przytłaczają. Całościowo produkt od firmy Wawel wypada solidnie i zasługuje na mocną „ósemkę” za smak.
Cena: ok. 5 zł
Opinie (0)