13.11.201913.11.2019
awatar

autor: Bartłomiej Szkutnik

Dziś recenzja kolejnej nowości ze sklepowych półek. Tym razem są to jaglane chrupki z Lidla. Do ich zakupu zachęciła mnie przede wszystkim niska w porównaniu do innych tego typu przekąsek zawartość tłuszczu.

Makroskładniki (100g) : 370 kcal 12B|4.2T|64W (0.7g cukrów prostych)
Skład : 99.4% obrana kasza jaglana, 0.6% sól morska.

Konsystencja chrupków Vemondo

tu nie potrzeba wielu słów. Struktura chrupków nie różni się niczym od popularnych „Flipsów”. Dzięki temu są lekkie i w 150g paczce jest ich naprawdę sporo. Bez zarzutów – 10/10.

Smak chrupków jaglanych Vemondo

W składzie jedynie kasza jaglana i sól, więc w smaku także bez szaleństw. Naturalny, lekko słony przypomina chrupki kukurydziane dla dzieci. Aż prosi się o dodanie przypraw (muszę spróbować z papryką wędzoną) lub większej ilości soli – 5/10.

Podsumowanie

Ze względu na dobry skład i makroskładniki, solone chrupki będą świetną alternatywą dla produktów węglowodanowych typu ryż, kasza czy makaron. Nie ma jednak się co łudzić, że zastąpią tłuste, dobrze przyprawione chipsy. Próbowaliście już ?

Cena: ok. 4 zł (Lidl)

Bartłomiej Szkutnik

autor: Bartłomiej Szkutnik

Opinie (1)

Jedna odpowiedź do “Vemondo Chrupki Jaglane Solone – test przekąski z Lidla!”

  1. Anonim pisze:

    Visitor Rating: 10/10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *