Dziś recenzja kolejnych płatków od amerykańskiej firmy Kellogg i tym razem padło na Toppas, czyli płatki z rozdrobnionej pszenicy pełnoziarnistej w polewie cukrowej.
Makroskładniki (100g) : 364 kcal 10B|2T|72W
Skład : m.in rozdrobniona pszenica pełnoziarniata (83%), cukier, sorbitole, żelatyna wołowa, niacyna, żelazo, witamina B6, B12
Konsystencja – chrupiąca i różnicą się od większości płatków śniadaniowych na rynku. Każda poduszka składa się włókien pszenicznych obsypanych cukrem – po zalaniu mlekiem szybko pęcznieją i stają się miękkie.
Smak – delikatny i nieprzesłodzony. Toppas mają bardzo prosty skład i dlatego smak również taki jest – posypka cukrowa nadaje pszenicy słodyczy i rozpuszcza się w mleku niczym cynamon w Cini Minis. Jeśli lubicie smak popularnych Weetabix, to z pewnością nie zawiodą was także płatki od Kellogg, bo moim zdaniem mają ze sobą wiele wspólnego.
Podsumowanie : Smaczne płatki śniadaniowe z niespotykaną dotychczas na polskim rynką konsystencją. Dobrze smakują bez dodatków, ale to właśnie mleko nadaje im prawdziwego uroku – cieple czy zimne, 0.5% czy 3.5% – tutaj nie jest to ważne.
Cena: ok. 10 zł (Auchan)
Opinie (0)