Moje TOP3 Źródła Tłuszczów – listopad 2019

Moje TOP3 Źródła Tłuszczów – listopad 2019

Zgodnie z zapowiedzią, lecimy z rankingiem następnych makrosów – tłuszczów. Jego ilość jest w mojej diecie najmniejsza, co chyba nie powino nikogo dziwić – jestem zwolennikiem odżywiania opartego na wyskokiej podaży węglowodanów. Tłuszcze jednak też trzeba jeść. MOJE TOP3 ŹRÓDŁA TŁUSZCZÓW!

Masło orzechowe niezmiennie od kilku lat, to moje ulubione źródło tłuszczów. Wysoka gęstość kaloryczna sprawia, że podczas okresu masy korzystam z niego znacznie częściej. Do owsianki, kaszy manny czy wafli ryżowych – najbardziej lubię to z nerkowców i arachidów.

Oliwa z oliwek – definitywnie najbardziej wartościowy produkt z dzisiejszego zestawienia. Oliwa bogata jest w jednonienasyconyce kwasy tłuszczowe, a także A, D, E, K – witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Nadaje się do smażenia, jednak u mnie najczęściej gości jako dodatek do wytrawnych posiłków z mięsem oraz mixu warzyw.

Ser żółty – tosty bez sera? Czasem tak jem, ale nie ma co wariować. Chyba nic nie zastąpi gorących grzanek z szynką, pełnotłustym serem i ketchupem. Właśnie w takiej formie najczęściej używam ostatniego produktu z dzisiejszego rankingu. Ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych nie szaleję z ilością.

A jak wyglądają wasze TOP3 ŹRÓDŁA TŁUSZCZÓW? Dajcie znać w komentarzu, może się czymś zainspiruję.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]