ROK FITATU PREMIUM 20% TANIEJ NA KOD „FITRECENZJE20” [TUTAJ]
TOP1 POSIŁEK – styczeń 2020 rok

Jest i on! Pierwszy w tym roku TOP1 posiłek miesiąca. Dlaczego tak wcześnie? Bo to danie gości w...

TOP1 POSIŁEK – styczeń 2020 rok

Jest i on! Pierwszy w tym roku TOP1 posiłek miesiąca. Dlaczego tak wcześnie? Bo to danie gości w moim menu codziennie od dobrych kilku dni. Przepis tym razem nie jest mój. Makaron w takim wydaniu to zasługa @sandrowata. Poniżej znajdziecie oryginalny przepis od Sandry i standardowo moje #protipy. TOP1 POSIŁEK – styczeń 2020!

PRZEPIS

„Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, jednocześnie nagrzewamy patelnię i podsmażamy na niej szynkę pokrojoną w drobną kostkę z cebulką. Ugotowany makaron wrzucamy od razu na rozgrzaną patelnię, dodajemy sosu i (jeżeli wystarczy Wam kcal) dorzucamy 1-2 plastry sera. Mieszamy, aż wszystko się połączy, solimy i pieprzymy do smaku i wcinamy nasz „tłusty”, serowy makaron”

PROTIP1

Jeżeli jesteś w okresie redukcji, możesz zamienić makaron pszenny na pełnoziarnisty. Nie ze względu na gluten, ale małą zawartość błonnika. Pełne ziarno ma go znacznie więcej, a to z kolei pozwoli ci się bardziej nasycić. Smak jednak nie będzie już ten sam.

PROTIP2

Znasz ser „Piórko”? Jeśli nie, koniecznie sprawdź. Zawiera zaledwie 2.7g tłuszczów w 100g i aż 35g białka. To kolejny proptip na redukcję. Co prawda, nie rozpuszcza się tak dobrze jak zwykły, ale po starciu na tarce daje radę! Recenzję znajdziesz na fitrecenzje.pl.

PROTIP3

Bez tego sosu, makaron niestety nie będzie smakować tak dobrze. To moje odkrycie ostatnich kilku tygodni i jeden z ulubionych sosów od KFD. Moja rada? Dopisz go do listy zakupów i przekonaj się się sam/a!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

908 kcal
45g białka
14g tłuszczów
147g węglowodanów

TOP1 POSIŁEK – styczeń 2020. Zaznaczam, że powyżej przedstawiłem ilość składników optymalną dla mnie, jako że aktualnie jem 4400 kcal dziennie. Polecam dobrać je do własnych preferencji i kaloryczności diety. Dobrego dnia i smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]