Kupione kilka miesięcy temu, zapomniany i dopiero dziś przetestowany - dip bez cukru o smaku czekoladowo-krówkowym.
Makroskładniki (100g) : 237 kcal 2.6B|1.3T|57.9W (0g cukrów prostych)
Skład : syrop maltitolowy, gliceryna, woda, sorbitol, mleko odtłuszczone, maltodekstryna, kakao, miazga kakaowa, karagen, sól, sorbinian potasu, tlenek tytanu, emulgator E435, wanilina, regulator kwasowości, sukraloza
Konsystencja toppingu Smuckers
Sami widzicie, jest idealna. Dodatek karagenu jako substancji zagęszczającej sprawia, że dip ma bardzo gęstą, zbitą konsystencję, którą można porównać do puddingu. Po podgrzaniu w mikrofalówce przybiera postać polewy.
Smak Smucker’s Hot Fudge Topping Sugar Free
Aż ciężko uwierzyć, że Hot Fudge nie ma ani grama cukrów prostych. To połączenie intensywnego, lekko gorzkiego smaku kakao (przypomina polewy czekoladowe z lodziarni) ze słodyczą krówki, która kojarzy mi się z masą kajmakową. Dla mnie mega.
Podsumowanie
Smucker’s Hot Fudge Sugar Free to świetna alternatywa dla czekoladowych sosów lub kremów z wysoką zawartością tłuszczu. Dip co prawda zawiera kalorie i to nie mało, ale prawie wszystkie pochodzą z węglowodanów – gratka na #highcarb. Na pewno zagości u mnie na stałe.
Cena: ok. 20 zł (Guiltfree.pl)
Komentarze