Ser podpuszczkowy dojrzewający mimo, że odtłuszczony, jest bardziej tłusty niż odpowiednik firmy RYKI, który recenzowałem jakiś czas temu....
Ser podpuszczkowy dojrzewający mimo, że odtłuszczony, jest bardziej tłusty niż odpowiednik firmy RYKI, który recenzowałem jakiś czas temu. W 100g produkt zawiera 301kcal, 19g tłuszczów, 1.6g węglowodanów oraz 31g białka. Jak sami możecie zobaczyć skład cechuje się prostotą i nie znajdziemy w nim żadnej chemii. Zmniejszona zawartość tłuszczu daje się we znaki w strukturze. Ta wydaje mi się trochę twardsza od oryginału, ale zła nie jest. Ser pod wpływem wysokiej temperatury rozpuszcza się bardzo dobrze i świetnie sprawdza się jako dodatek do jajecznicy lub tostów. Smak jest zadowalający i nie odbiega znacząco od pełnotłustego odpowiednika. W mojej opinii Ser Królewski spełnia swoje zadanie, ale jeśli miałbym wybierać pomiędzy firmą SIERPC, a RYKI, wybrałbym tę drugą przede wszystkim ze względu na mniejszą zawartość tłuszczu oraz porównywalny smak.
Cena: ok. 4 zł (m.in. Piotr i Paweł, Auchan, Tesco, Carrefour)
Komentarze