Chleb słowiański z Biedronki ma niewielką ilość błonnika i stosunkowo dużo soli. Największą zaletą jest wyższa zawartość białka. To jednak za mało, aby nazwać chleb słowiański dobrym wyborem. W Biedronce można znaleźć lepsze pozycje.
Chleb słowiański 380g – Biedronka
Chleb słowiański to średnia półka wśród pieczywa z dobrym składem w Biedronce.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kcal) | 261 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 1.4 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.3 |
Węglowodany (g) | 51 |
- w tym cukry (g) | 2.5 |
Błonnik (g) | 3 |
Białko (g) | 10 |
Sól (g) | 1.5 |
Skład produktu
mąka (pszenna 62%, żytnia 9%), woda, gluten pszenny, sól, zakwas pszenny suszony, drożdże, mąka ze słodu pszennego, słód jęczmienny, mąka ze słodu jęczmiennego, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.
Recenzja
Ocena składników
mąka pszenna
mąka żytnia
drożdże
mąka ze słodu pszennego
słód jęczmienny
mąka ze słodu jęczmiennego
Opinie (0)