Chleb nowodworski z Biedronki to długa mieszanka składników, skromna zawartość błonnika i stosunkowo duży udział soli. Nie wyróżnia się niczym pozytywnym. W Biedronce można znaleźć bardziej wartościowe pieczywo.
Chleb nowodworski z maślanką 450g – Biedronka
Chleb nowodworski to naprawdę średni wybór. W Biedronce z łatwością można znaleźć lepsze pieczywo.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kcal) | 247 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 1.6 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.4 |
Węglowodany (g) | 47 |
- w tym cukry (g) | 2.2 |
Błonnik (g) | 4.1 |
Białko (g) | 8.8 |
Sól (g) | 1.5 |
Skład produktu
mąka pszenna (54,2 %), woda, mąka żytnia (11,2 %), zakwas żytni (woda, mąka żytnia, sól) (6,6 %), maślanka (maślanka, mleko, mleko w proszku odtłuszczone) (6,6 %), sól, gluten pszenny, mak (0,9 %), suchy zakwas pszenny (mąka pszenna), drożdże (0,7 %), skrobia kukurydziana, prażona mąka ŻYTNIA, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy), olej rzepakowy, mąka sojowa, ekstrakt ze słodu jęczmiennego.
Recenzja
Ocena składników
mąka pszenna
mąka żytnia
maślanka
skrobia kukurydziana
ekstrakt ze słodu jęczmiennego
Opinie (0)