Nowości od Be Raw pojawiają się w takim tempie, że ciężko za nimi nadążyć, dlatego dziś zaczynam nadrabiać...
Na tapetę trafia Be Raw! Vegan Protein Bar z białkiem migdałowym w składzie. Warto spróbować?
Makroskładniki (40g) : 181 kcal 8B|9.1T|17W (12.4g cukrów prostych)
Skład : białko migdałowe 30.2%, daktyle 25.2%, syrop daktylowy, czekolada gorzka 14% (miazga kakaowa 86%, tłuszcz kakaowy, cukier trzcinowy, lecytyna rzepakowa, wanilia), migdały 5%, orzechy nerkowca 5%, siemię lniane 5%, wanilia
Konsystencja batona Be Raw Vegan Protein
podobna do większości batonów, w których bazę stanowią daktyle. Be Raw nie jest ani miękki ani twardy, ale za to charakterystyczne ciągnący. Masę oblewa cienka warstwa kruchej polewy czekoladowej.
Smak Be Raw! Vegan Protein Bar
z białkiem roślinnym nie mam zbyt dobrych wspomnień, ale ten baton jest wyjątkiem. Dzięki dużej zawartości migdałów Be Raw przypomina trochę marcepan, a słodkie daktyle w połączeniu gorzką czekoladą przywołują mi na myśl „Śliwkę Nałęczowską”. Całość wypada smacznie, jednak bez fajerwerków.
Podsumowanie
Be Raw! Vegan Protein Bar – mimo białka roślinnego w składzie, czwarty wyraz w nazwie budzi lekkie kontrowersje. Batony tego typu przyzwyczaiły mnie do większej ilości białka niż 8g. Poza tym ciężko jest się do czegokolwiek przyczepić.
Cena: 3-6 zł (m.in Rossmann)
Komentarze