Be Raw! Vegan Protein Bar – recenzja batona

Be Raw! Vegan Protein Bar – recenzja batona

Nowości od Be Raw pojawiają się w takim tempie, że ciężko za nimi nadążyć, dlatego dziś zaczynam nadrabiać zaległości. Na tapetę trafia Be Raw! Vegan Protein Bar z białkiem migdałowym w składzie. Warto spróbować?

Makroskładniki (40g) : 181 kcal 8B|9.1T|17W (12.4g cukrów prostych)
Skład : białko migdałowe 30.2%, daktyle 25.2%, syrop daktylowy, czekolada gorzka 14% (miazga kakaowa 86%, tłuszcz kakaowy, cukier trzcinowy, lecytyna rzepakowa, wanilia), migdały 5%, orzechy nerkowca 5%, siemię lniane 5%, wanilia

Konsystencja batona Be Raw Vegan Protein

podobna do większości batonów, w których bazę stanowią daktyle. Be Raw nie jest ani miękki ani twardy, ale za to charakterystyczne ciągnący. Masę oblewa cienka warstwa kruchej polewy czekoladowej.

Smak Be Raw! Vegan Protein Bar

z białkiem roślinnym nie mam zbyt dobrych wspomnień, ale ten baton jest wyjątkiem. Dzięki dużej zawartości migdałów Be Raw przypomina trochę marcepan, a słodkie daktyle w połączeniu gorzką czekoladą przywołują mi na myśl „Śliwkę Nałęczowską”. Całość wypada smacznie, jednak bez fajerwerków.

Podsumowanie

Be Raw! Vegan Protein Bar – mimo białka roślinnego w składzie, czwarty wyraz w nazwie budzi lekkie kontrowersje. Batony tego typu przyzwyczaiły mnie do większej ilości białka niż 8g. Poza tym ciężko jest się do czegokolwiek przyczepić.

Cena: 3-6 zł (m.in Rossmann)

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]