Drugi z batonów Be Raw od Purella Foods to połączenie daktyli, surowego kakao, migdałów, wiórków kokosowych i chlorelli.
Takie składniki przekładają się na nieco większą kaloryczność w porównaniu do ostatniej wersji tej przekąski – 146 kcal, 7.8g tłuszczów, 19.6g węglowodanów oraz 4.1g protein.
Smak to przede wszystkim mocno wyczuwalne kakao i kokos, który wraz z migdałami urozmaica również strukturę batona i sprawia, że konsystencja jest lekko gumowata i nieprzesadnie wilgotna. Co ciekawe, znajdujące się na pierwszym miejscu w składzie daktyle tym razem pozostają w tle, a ich słodkość wypiera kakao – Be Raw przypomina trochę brownie.
Całościowo wypada naprawdę solidnie, smakuje mi bardziej niż testowana ostatnio wersja i wydaje mi się, że najbardziej przypadnie do gustu fanom mniej słodkich przekąsek.
Cena: 3-7 zł (m.in Rossmann, Auchan, Tesco)
Komentarze