26.11.201926.11.2019
awatar

autor: Bartłomiej Szkutnik

Tym razem mamy do czynienia z Bonbon czyli popularnymi pralinami Ferrero Rocher. W przeciwieństwie do poprzednika, to Choco Butter nie zawiera oleju palmowego oraz cukru. Zaraz sprawdzimy jak przekłada się to na konsystencję oraz smak. Zapraszam do lektury i wyrażania własnej opinii – Prozis Choco Butter Bonbon!

Makroskładniki (100g) : 543 kcal 21B|42T|31W
(3.8g cukrów prostych i 31g polioli).
Skład : oleje roślinne (olej rzepakowy, olej shea, Olej z kokosa), słodzik (maltitol), koncentrat białka serwatkowego (Mleko) (26%), orzechy laskowe (15%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (Lecytyna sojowa), aromat

Konsystencja – jest identyczna jak ostatni krem tej firmy, z jedną tylko małą różnicą – zawiera pokruszone kawałki orzechów laskowych podobnie jak wspomniane wcześniej Ferrero Rocher. Poza tym Choco Butter jest mocno kremowe i gęste, co zresztą możecie zobaczyć na powyższym zdjęciu. Ciągnącej konsystencji, która cechuje większość sklepowych kremów, tu nie ma i za to tylko delikatny minus. Chrupiący sztos – 9/10.

Smak – strzał w dziesiątkę? Może nie do końca, ale dziewiątkę już na pewno. Jeśli znacie smak nadzienia Ferrero Rocher, to już pewnie wiecie o czym za chwilę będę pisać. Krem bowiem ma z nim wiele wspólnych cech. Za najważniejsze należy uznać: intensywny smak orzechów lakowych oraz kakao. Co do tego nawet nie ma żadnej dyskusji. Jest mega słodko, ale goryczka też się wkrada. To właśnie za nią odejmuję jeden punkt. Coś dla fanów czekolady i orzechów, coś dla mnie – 9/10.

Podsumowanie: Krem Ferrero Rocher w wersji proteinowej bez cukru? Prozis tylko potwierdza, że się da. Zarówno konsystencja jak i smak zasługują na duże uznanie. Moim faworytem wśród kremów tej marki wciąż jednak pozostaje połączenie białej czekolady i ciasteczek oreo. Wkrótce więcej. Próbowaliście Prozis Choco Butter Bonbon?

Cena : 23.60 zł (PROZIS)

Bartłomiej Szkutnik

autor: Bartłomiej Szkutnik

Opinie (0)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *