Zgodnie z zapowiedzią, dzisiaj testuję kawę mieloną od Po Prostu Naturalnie. Za mną już cztery wersje, a tym razem na warsztat biorę „Oreo”. Oryginalna nazwa kawy to Po Prostu Kawa Ciasteczko z kremem. Poniżej standardowo opisuję makroskładniki, skład, przygotowanie i test smaku.
Makroskładniki (100g) : 0 kcal 0B|0T|0W
Skład : kawa rozpuszczalna, aromat.
Jak testuję mielone kawy od Po Prostu Naturalnie?
2 łyżeczki kawy (10g), 160-180 ml wody, 80-100 ml mleka oraz 2-3 słodziki.
Smak
znów to samo. Choć te słowa może i nie są w 100% prawdą, to mają z nią naprawdę wiele wspólnego. Mielone kawy od Po Prostu Naturalnie charakteryzuje bowiem bardzo podobny smak. Czy jest to dla mnie zaskoczeniem? Nie. Zdaję sobie sprawę, że w mielonej będzie dominować Arabika. Kawa mi smakuje, jednak identyfikacja „Oreo” nie jest tu łatwa. W połączeniu z mlekiem i słodzikiem mamy slodki, lekko aromatyczny napój o intensywnym aromacie ziarna. Tę odsłonę Po Prostu Kawy oceniam tak samo jak orzecha laskowego z poprzedniej recenzji. Porządnie, bez „wow” – 7.5/10.
Podsumowanie
Kawy od Po Prostu Naturalnie dostępne już niedługo w nowej odsłonie graficznej! W tym czasie możecie sprawdzić poprzednie testy i wybrać smaki. Jeśli lubicie kawy mielone i szukacie czegoś nowego, to Po Prostu Kawa Ciasteczko z kremem zasługuje na spróbowanie. Ja bardziej lubię rozpuszczalne.
Cena : 29.99 zł (Po Prostu Naturalnie)
Opinie (0)