Dziś testuję kolejny rodzaj orzechów w formie pasty i tym razem są to orzechy laskowe.
W tej postaci znam je jedynie z Nutelli i innych kremów czekoladowych, więc zapowiada się ciekawie. Jak tym razem spisze się Pan Orzech ? Odpowiedź znajdziecie w recenzji. Zapraszam.
Makroskładniki (100g) : 698 kcal 16.8B|69T|0W
Skład : 100% orzechy laskowe prażone łuskane
Konsystencja
Najmniej gęsta ze wszystkich past od Pan Orzech, które do tej pory testowałem. Ta cecha jest wynikiem m.in większej zawartości tłuszczu. Przewińcie zdjęcie i zobaczcie sami. Orzechy są idealnie zmielone, a rzadka konsystencja masła niesie ze sobą wiele zastosowań jak np. polewa do omleta czy składnik koktajli – 8/10.
Smak
Dla koneserów orzechów laskowych będzie idealny! Dla mnie jest po prostu dobry. Jako, że jestem przyzwyczajony do połączenia tego rodzaju orzechów z czekoladą, brakuje mi słodkości. Pasta aż prosi się o dodanie np. kakao i erytrytolu aby zniwelować naturalną goryczkę i przywołać smak kremu od Ferrero. Bez dodatków oceniam ją poniżej „siódemki” – 6.5/10.
Podsumowanie
Nie wiem czemu tak późno zdecydowałem się spróbować masła z orzechów laskowych, ale po tej recenzji w sumie tego nie żałuję. Pasta od Pan Orzech jest smaczna, ale poprzednie rodzaje orzechów zdecydowanie bardziej do mnie przemawiają. Spróbuję zrobić z niej „fit” Nutellę.
Cena: ok. 34 zł (JAWO)
Komentarze