Olej w sprayu to znakomita forma zaoszczędzenia kalorii w diecie. Wygodny w użyciu dozownik pozwala na zmniejszenie ilości...
Olej w sprayu to znakomita forma zaoszczędzenia kalorii w diecie. Wygodny w użyciu dozownik pozwala na zmniejszenie ilości tłuszczu, używanego do natłuszczenia patelni i blach podczas przygotowywania posiłków. Szczególnie sprawdzi się w jadłospisie osób na redukcji, dbających o odpowiednio zredukowaną ilość kalorii w diecie.
Olej w sprayu – idealny zamiennik tłuszczu?
Najważniejszą i najistotniejszą zaletą oleju w sprayu jest jego bezpośredni wpływ na ograniczenie dostarczanych organizmowi kalorii i tłuszczów. Warto zaznaczyć, że produkt nie jest bezkaloryczny, lecz jego wygodna forma pozwala na precyzyjne rozprowadzeniu tłuszczu, co znacząco ogranicza jego zużycie. Dozownik umożliwia wykorzystanie rzeczywistej i minimalnej ilości tłuszczu, jakiej potrzebujemy do usmażenia potraw tak, by nie przywierały do naczynia. Klasyczna forma oleju, oliwy czy masła nie daje nam tej możliwości. Nawet najdokładniejsze wymierzenie ilości tłuszczu zawartego w butelce nie równa się z ilością, jaką jesteśmy w stanie zużyć przy pomocy dozownika. Jedno psiknięcie oleju w sprayu pozwalające na natłuszczenie powierzchni patelni lub blachy to jedyne 2-3 kcal, podczas gdy jedna łyżeczka tłuszczu w formie płynnej dostarcza ich aż 30! Różnica w kaloryczności pomiędzy tymi dwoma produktami jest ogromna, szczególnie biorąc pod uwagę częstotliwość, w jakiej sięgamy po olej w klasycznej formie. Olej w formie sprayu to produkt niezbędny w kuchni szczególnie osób na diecie redukcyjnej, ułatwiający spożywanie odpowiednio zredukowanej ilości kalorii, a w konsekwencji – efektywne chudnięcie.
Jakie jest zastosowanie oleju w sprayu?
Produkt wyróżnia się swoim szerokim zastosowaniem w kuchni – sprawdzi się wszędzie tam, gdzie używamy jego klasycznej wersji. Wygodna forma pozwoli na zmniejszenie jego zużycia, a co za tym idzie – ograniczeniu ilości dostarczanych kalorii i tłuszczów.
Do czego użyć Oleju w Sprayu?
- podczas smażenia posiłków, takich jak: naleśniki, omlety, pancake’i, mięsa i ryby
- do grillowania warzyw i mięs
- podczas pieczenia, do natłuszczenia powierzchni blach
- jako dressing do sałatek
Jak używać oleju w sprayu?
Nic trudnego! Przed użyciem należy wstrząsnąć butelkę i przekręcić puszkę o około 45 stopni w stosunku do natłuszczanej powierzchni. Spryskując, zaleca się trzymanie dozownika w odległości 15-30 cm od patelni lub blachy.
Gdzie kupić olej w sprayu?
Szeroki wybór tłuszczów w formie sprayu znajdziesz w sklepie FITREC.PL. W asortymencie dostępne są:
- Oleje rzepakowe: PAM Original Spray, 7NUTRITION Cooking Spray, OstroVit Olej Rzepakowy w Sprayu
- Oleje czosnkowe: KFD Cooking Spray Czosnkowy, Oli-Oli Olej Rzepakowy z Czonskiem w Sprayu
- Oleje maślane: PAM Butter Spray, Oli-Oli Olej Maślany w Sprayu, KFD Cooking Spray Maślany
- Oliwy: PAM Oliwa Extra Virgin, Oli-Oli Oliwa z Oliwek w Sprayu, SprayLeggero Oliwa z Oliwek w Sprayu
- Olej kokosowy: Oli-Oli Olej Kokosowy w Sprayu
- Olej z orzechów włoskich: SprayLeggero Olej z Orzechów Włoskich w Spray’u
- Olej sojowy: Oli-Oli Olej Sojowy w Sprayu
- Olej lniany: SprayLeggero Olej Lniany w Spray’u
- Olej z awokado: SprayLeggero Olej z Awokado w Spray’u
Dodatkowo, z kodem „FITRECENZJE” obowiązuje rabat na całe zamówienie!
Komentarze