Wiedzieliście o tym? Jakiś czas temu popularne „Sokoliki” zmieniły swój skład. Teraz możemy już kupić wersję bez dodatku...
Wiedzieliście o tym? Jakiś czas temu popularne „Sokoliki” zmieniły swój skład. Teraz możemy już kupić wersję bez dodatku konserwantów, ze znacznie krótszą listą składników. Do tej pory największą zaletą parówek była niższa zawartość tłuszczów. Co więcej, niektóre ze sklepów oferują jeszcze bardziej korzystną odsłonę – w jej składzie jest aż 90% mięsa! Poniżej prezentuję skład starej oraz nowej wersji. Różnice robią duże wrażenie! Nowe „Sokoliki” – dobry skład.
Sokołów „Sokoliki” – stara wersja
Makroskładniki (100g) : 178 kcal 14.5B|13T|0.8W
Skład : mięso z kurcząt 83%, woda, mięso cielęce 4% skrobia ziemniaczana, sól, białko z kurcząt, białka mleka (łącznie z laktozą), hydrolizowane, białko słonecznika, przyprawy (w tym: papryka, pieprz, imbir), glukoza, cukier, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy (witamina C), ekstrakty, przypraw, aromaty, regulator kwasowości: octany sodu,substancja konserwująca: azotyn sodu
Sokołów „Sokoliki” – nowa wersja
Makroskładniki (100g) : 186 kcal 15.5B|13T|1.7W
Skład : mięso z kurcząt 83%, woda, mięso cielęce 4%, skrobia ziemniaczana, sól, aromaty, przyprawy, ekstrakty przypraw.
Pamiętajmy, że w diecie jest miejsce zarówno na lepsze jak i gorsze pod względem składu produkty. Nie dajmy się zwariować i najlepiej trzymajmy się zasad zdrowego rozsądku. Tylko dawka czyni „truciznę”.
Tutaj przeczytasz jak oszczędzić kalorie na parówkach.
Nowe Sokoliki – dobry skład! Jeśli podobają Ci się takie ciekawostki i widzisz w nich wartość, udostępnij post dalej. Dziękuję za twój czas
Komentarze