WYPRZEDAŻ DO -80% NA GYMBEAM + KOD „FITRECENZJE5” [TUTAJ]
Mój Top1 Posiłek – październik 2019
24.11.2019 15:44
##przepisy

Były już batony proteinowe, syropy 0 kcal oraz sosy 0 kcal, a dzisiaj dzielę się z wami moim...

Mój Top1 Posiłek – październik 2019

Były już batony proteinowe, syropy 0 kcal oraz sosy 0 kcal, a dzisiaj dzielę się z wami moim ulubionym posiłkiem ostatnich kilku tygodni. Jest nim oczywiście owsianka, którą czasem pokazuje wam na relacjach instastory. Poniżej zamieszczam banalny przepis wraz z wartościami odżywczymi i protipami, które sprawdzą się przede wszystkim podczas redukcji. Zapraszam. TOP1 posiłek -październik 2019!

PRZEPIS – myślę, że przygotowanie tego posiłku większości osób jest dobrze znane. Kluczem do dobrej owsianki jest przede wszystkim odpowiednia proporcja płatków owsianych do wody. Moim zdaniem 1:4 jest jak najbardziej w porządku. Dalej jest już z górki. Owsianka z mojego „przepisu” jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać składniki z pierwszego rzędu i na wierzch dodać te z drugiego. Koniec.

PROTIP1 – aby uzyskać większą objętość owsianki przy zachowaniu podobnej gęstości, wystarczy zalać płatki większą ilością wrzątku i po dodaniu płynnych składników dodać 3-5g gumy ksantanowej. Po 1-2 minutach dokładnego mieszania owsianka nabiera gęstej konsystencji przypominającej budyń.

PROTIP2 – płatki owsiane dostarczają solidną porcję błonnika i co za tym idzie bardziej sycą niż równie popularne płatki jaglane. Ten tip sprawdzi
się szczególnie podczas okresu redukcji.

PROTIP3 – dodanie kropli smakowych w postaci aromatu nadaje owsiance słodkiego i intensywnego smaku, co pozwala na pominięcie w tym przepisie odżywki białkowej oraz słodzika…

WARTOŚCI ODŻYWCZE

1370 kcal
67g białka
19g tłuszczów
227g węglowodanów

TOP1 posiłek -październik 2019! Zaznaczam, że powyżej przedstawiłem ilość składników optymalną dla mnie, jako że aktualnie jem 4400 kcal dziennie. Polecam dobrać je do własnych preferencji i kaloryczności diety. Miłego dnia i smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]