Test czwartego masła orzechowego od Maslove! Po raz pierwszy jest to połączenie 2 orzechów - Nerkowiec i Kokos.
Te pierwsze stanowią 90%, a wiórki kokosowe 10%. Nie ma tu żadnych innych składników. Próbowaliście? Ja miałem okazję jeść już kilka past z nerkowców. Teraz recenzja tej z Supraśla!
Makroskładniki (100g): 614 kcal 19.8B|50.5T|21.1W
Skład: 90% nerkowce, 10% kokos
Konsystencja
koro orzechy nerkowca mają 90% udziału, to wiadomo co jest grane. Takiej konsystencji nie powstydziłby się niejeden krem proteinowy z zagęstnikami w składnikach. Tu takich nie ma. Maslove jest gęste i kremowe właśnie dzięki naturze nerkowców. Mniejszościowe wiórki kokosowe też są idealnie zmielone. Nota może być tylko jedna.
Smak
Jeżeli pamiętacie starsze recenzje maseł na bazie nerkowców, to z pewnością wiecie jak bardzo lubię te orzechy. Są inne niż wszystkie! Rzadko bowiem się zdarza, że w pełni naturalny produkt jest jednocześnie słodki i tłusty. Takie są właśnie nerkowce, a w zmielonej formie jeszcze bardziej czuć ich słodkość. Podział składu 90/10 musiał oznaczać dominację tego rodzaju orzechów, ale mi to pasuje. To nerkowce są w końcu jednymi z moich ulubionych źródeł tłuszczów. Wiórki kokosowe choć smaczne i wyczuwalne w tym maśle, to nie robią dużego wrażenia. Nie obraziłbym się, gdyby to orzech nerkowca przejął te 10% i zamienił się w masło 100%. To jednak tylko moje zachcianki. Smak tego produktu Maslove jest znakomity. Polecam, jeżeli lubicie nerkowce.
Podsumowanie
Jakość, konsystencja i smak – te cechy są niepodważalną podstawą maseł od Maslove. Przy okazji tej recenzji kolejny raz się o tym przekonałem. Pistacja i arachid postawili poprzeczkę wysoko, ale Maslove Nerkowiec i Kokos podołał. Brawo!
Cena: 20 zł za 200g (Maslove)
Komentarze