Masło orzechowe w proszku to znakomity produkt dla wszystkich ulubieńców klasycznej pasty orzechowej, którzy pragną zaoszczędzić kalorie w diecie. Szczególnie sprawdzi się dla osób na redukcji, ale nie tylko! Masło orzechowe w proszku dostępne jest w wielu wersjach smakowych, co umożliwia urozmaicenie smaku codziennych posiłków.
Czym jest masło orzechowe w proszku?
Masło orzechowe w proszku powstaje poprzez redukcję oleju z prażonych orzechów i ich zmielenie. Proces pozwala na odtłuszczenie i otrzymanie produktu, zawierającego aż 70% mniej tłuszczów i 30% mniej kalorii od klasycznej pasty orzechowej. Dodatkowo, masło orzechowe w proszku dostarcza 2 razy więcej białka! W 100g produktu, zawiera aż 50g tego makroskładnika! Co jeszcze warto wiedzieć o maśle orzechowym w proszku? To naturalny wyrób orzechowy, oparty o naturalne składniki – odtłuszczone, prażone orzechy ziemne i dodatki: sól i sukralozę. To produkt bez dodatku cukru, szkodliwego oleju palmowego oraz wszelkich wzmacniaczy smaku. Dodatkowo, jest wegański i odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu!

Masło orzechowe w proszku – wartości odżywcze
W 100g produkt dostarcza:
- 454 kcal
- 48g białka
- 13g tłuszczów
- 30g węglowodanów
Do czego użyć masła orzechowego w proszku?
Produkt cieszy się szerokim zastosowaniem w codziennej diecie, które ogranicza jedynie nasza pomysłowość i stopień kreatywności! Po przygotowaniu masła i otrzymania płynnej pasty orzechowej, można go użyć do wszelkich posiłków na słodko, jako orzechowa polewa. Sprawdzi się jako dodatek do:
- owsianki i jaglanki
- kaszy manny
- omleta
- pancake’ów i naleśników
- gofrów
To nie jedyne zastosowanie produktu! Proszek stanowi znakomity zamiennik mąki, odżywki białkowej i kakao w przepisach, nadając posiłkom urozmaiconego, orzechowego smaku. Świetnie odnajdzie się jako składnik masy na:
- domowe wypieki: ciasta, ciasteczka i babeczki
- naleśniki i placuszki
- omlety
Pasta orzechowa w proszku pozwala także na przygotowanie pysznego shake’a! Szczególnie dobrze smakuje w połączeniu z mlekiem i owocami.

Jak przygotować masło orzechowe w proszku?
To nic trudnego! Sugerowaną porcję proszku (15g) należy połączyć z wodą, mlekiem lub napojem roślinnych w propocjach 1:1 i dokładnie wymieszać do osiągnięcia płynnej masy. To Ty decydujesz o konsystencji pasty! Dodaj mniej lub więcej płynu, w zależności od tego, czy wolisz gęste i kremowe, czy płynne i aksamitne pasty orzechowe.
Jak smakuje pasta orzechowa w proszku?
Jak przystało na tego typu produkt, masło charakteryzuje się intensywnie orzechowym smakiem! Dzięki dodatku substancji słodzącej, Orzech w Proszku wyróżnia się delikatną słodyczą, która wzbogaca smak masła i czyni go jeszcze smaczniejszym! Produkt dostępny jest w wielu wersjach smakowych, a dzięki indywidualnie dobranym aromatom, każda z nich cechuje się swym charakterystycznym, różniącym się od siebie smakiem. Łączy je jedna cecha – każda z nich jest mocno orzechowa, słodka i obłędnie pyszna!

Gdzie kupić masło orzechowe w proszku?
Produkt znajdziesz w sklepie FITREC.PL w aż 6 wersjach smakowych:
- Orzech w Proszku Klasyczny
- Orzech w Proszku Truskawkowy
- Orzech w Proszku Malinowy
- Orzech w Proszku Karmelowy
- Orzech w Proszku Kokosowy
- Orzech w Proszku Czekoladowy

Dodatkowo, z kodem „FITRECENZJE” otrzymasz rabat na całe zamówienie!
Opinie (0)