WYPRZEDAŻ DO -80% NA GYMBEAM + KOD „FITRECENZJE5” [TUTAJ]
Masło orzechowe w proszku – jak to działa?

Masło orzechowe w proszku to znakomity produkt dla wszystkich ulubieńców klasycznej pasty orzechowej, którzy pragną zaoszczędzić kalorie w...

Masło orzechowe w proszku – jak to działa?

Masło orzechowe w proszku to znakomity produkt dla wszystkich ulubieńców klasycznej pasty orzechowej, którzy pragną zaoszczędzić kalorie w diecie. Szczególnie sprawdzi się dla osób na redukcji, ale nie tylko! Masło orzechowe w proszku dostępne jest w wielu wersjach smakowych, co umożliwia urozmaicenie smaku codziennych posiłków.

Czym jest masło orzechowe w proszku?

Masło orzechowe w proszku powstaje poprzez redukcję oleju z prażonych orzechów i ich zmielenie. Proces pozwala na odtłuszczenie i otrzymanie produktu, zawierającego aż 70% mniej tłuszczów i 30% mniej kalorii od klasycznej pasty orzechowej. Dodatkowo, masło orzechowe w proszku dostarcza 2 razy więcej białka! W 100g produktu, zawiera aż 50g tego makroskładnika! Co jeszcze warto wiedzieć o maśle orzechowym w proszku? To naturalny wyrób orzechowy, oparty o naturalne składniki – odtłuszczone, prażone orzechy ziemne i dodatki: sól i sukralozę. To produkt bez dodatku cukru, szkodliwego oleju palmowego oraz wszelkich wzmacniaczy smaku. Dodatkowo, jest wegański i odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu!

Masło orzechowe w proszku – wartości odżywcze

W 100g produkt dostarcza:

  • 454 kcal
  • 48g białka
  • 13g tłuszczów
  • 30g węglowodanów

Do czego użyć masła orzechowego w proszku?

Produkt cieszy się szerokim zastosowaniem w codziennej diecie, które ogranicza jedynie nasza pomysłowość i stopień kreatywności! Po przygotowaniu masła i otrzymania płynnej pasty orzechowej, można go użyć do wszelkich posiłków na słodko, jako orzechowa polewa. Sprawdzi się jako dodatek do:

  • owsianki i jaglanki
  • kaszy manny
  • omleta
  • pancake’ów i naleśników
  • gofrów

To nie jedyne zastosowanie produktu! Proszek stanowi znakomity zamiennik mąki, odżywki białkowej i kakao w przepisach, nadając posiłkom urozmaiconego, orzechowego smaku. Świetnie odnajdzie się jako składnik masy na:

  • domowe wypieki: ciasta, ciasteczka i babeczki
  • naleśniki i placuszki
  • omlety

Pasta orzechowa w proszku pozwala także na przygotowanie pysznego shake’a! Szczególnie dobrze smakuje w połączeniu z mlekiem i owocami.

Jak przygotować masło orzechowe w proszku?

To nic trudnego! Sugerowaną porcję proszku (15g) należy połączyć z wodą, mlekiem lub napojem roślinnych w propocjach 1:1 i dokładnie wymieszać do osiągnięcia płynnej masy. To Ty decydujesz o konsystencji pasty! Dodaj mniej lub więcej płynu, w zależności od tego, czy wolisz gęste i kremowe, czy płynne i aksamitne pasty orzechowe.

Jak smakuje pasta orzechowa w proszku?

Jak przystało na tego typu produkt, masło charakteryzuje się intensywnie orzechowym smakiem! Dzięki dodatku substancji słodzącej, Orzech w Proszku wyróżnia się delikatną słodyczą, która wzbogaca smak masła i czyni go jeszcze smaczniejszym! Produkt dostępny jest w wielu wersjach smakowych, a dzięki indywidualnie dobranym aromatom, każda z nich cechuje się swym charakterystycznym, różniącym się od siebie smakiem. Łączy je jedna cecha – każda z nich jest mocno orzechowa, słodka i obłędnie pyszna!

Gdzie kupić masło orzechowe w proszku?

Produkt znajdziesz w sklepie FITREC.PL w aż 6 wersjach smakowych:

Dodatkowo, z kodem „FITRECENZJE” otrzymasz rabat na całe zamówienie!

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]