ROK FITATU PREMIUM 20% TANIEJ NA KOD „FITRECENZJE20” [TUTAJ]
Manufaktura Protein Ciastka „Na Zdrowie” – test dwóch smaków!
13.10.2019 18:01
##ciastka #manufaktura protein

ROZGRYŹ TO! – pora na recenzje kolejnych produktów od Manufaktury Protein, a konkretnie proteinowych ciastek. Makroskładniki jednej sztuki „ROZGRYŹ...

Manufaktura Protein Ciastka „Na Zdrowie” – test dwóch smaków!

ROZGRYŹ TO! – pora na recenzje kolejnych produktów od Manufaktury Protein, a konkretnie proteinowych ciastek. Makroskładniki jednej sztuki „ROZGRYŹ TO” wyglądają następująco : 184 kcal, 10,7g tłuszczów, 12.9g węglowodanów oraz 9g białka. Skład ciastka składa się jedynie z masła orzechowego, ksylitolu, czekolady min. 60% kakao, jaj kurzych oraz soli himalajskiej. Od razu po wyjęciu przekąski z opakowania daje o sobie znać intensywny zapach masła orzechowego oraz kakao. Struktura ciastka jest krucha, ale jednocześnie lekko wilgotna, przez co przypomina klasyczne tego typu produkty. „ROZGRYŹ TO” to połączenie dominującego, słonego smaku masła orzechowego ze słodką czekoladą. Te składniki świetnie do siebie pasują, a dodatkową zaletą ciastka są liczne kawałki orzechów oraz wspomnianej czekolady, które ukryte są w jego wnętrzu (drugie zdjęcie). Podsumowując, proteinowa przekąska od Manufaktury Protein to znakomity zarówno pod względem smaku jak i składu produkt, który zasługuje na wysoką ocenę.

NIEZŁA BABKA – to ciastko optycznie jest zdecydowanie mniejsze od poprzedniego, ale jako że ma inną grubość jego waga jest identyczna – 40g. Co ciekawe, ich makroskładniki także znacznie się różnicą, jedna „NIEZŁA BABKA” zawiera jedynie 90 kcal, 3g tłuszczów, 10g węglowodanów oraz 6.2g protein. Najciekawszym elementem składu tego produktu jest izolat białka grochu, reszta wygląda podobnie do poprzednika, poza brakiem masła orzechowego i dodatkiem oleju oraz cukru kokosowego. Po liczbach czas na konkrety. Od razu po spróbowaniu ciastko zaskoczyło mnie swoją wilgotnością oraz miękką ciastowatą konsystencją, do której tym samym nie mam żadnych zastrzeżeń. Smak „NIEZŁEJ BABKI” podtrzymał dobre wrażenie – intensywność czekolady w połączeniu z lekką słodyczą oraz kawałkami rozpuszczającej się czekolady przypominają pyszne wysokokaloryczne brownie lub popularne „chocolate fudge”. Babka rzeczywiście okazała się być niezła, ale moim zdaniem to określenie jest za skromne.

Cena: ok. 4 zł

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]