Ten serek chodził za mną od dawna, ale dopiero ostatnio zdecydowałem się go spróbować. Skład produktu Maluty to...
Ten serek chodził za mną od dawna, ale dopiero ostatnio zdecydowałem się go spróbować. Skład produktu Maluty to : mleko odtłuszczone pasteryzowane oraz bakterie fermentacji mlekowej. Jeśli chodzi o makroskładniki, to elementem który najbardziej przyciąga uwagę jest brak tłuszczu oraz wysoka zawartość białka – 9.2g w 100g. Mimo całkowitego odtłuszczenia, serek cechuje się bardzo gęstą konsystencją – włożona łyżeczka stoi jak zamurowana. Jako, że smak jest kwaskowaty, u mnie Maluta nie sprawdza się jako smarowidło do wytrawnych kanapek. Za to świetnie pasuje do słodkich posiłków tj. owsianek, omletów, lodów proteinowych. Ja najczęściej wybieram tę pierwszą opcję. Podsumowując, jeśli lubicie gęste jogurty, a nie chcecie „marnować” tłuszczu w swojej diecie – produkt od Maluty będzie dla was idealny.
Cena: 2-3 zł (m.in. Tesco, Auchan, E.Leclerc)
Komentarze