Light Sugar Michałek Protein Bar – lepszy od białego?

Light Sugar Michałek Protein Bar – lepszy od białego?

Po recenzji białego michałka przyszła pora na jego klasyczną i chyba jeszcze bardziej znaną czekoladową wersję. Baza batona znów wygląda tak samo i składa się przede wszystkim z masła orzechowego oraz daktyli. Jedynym elementem składu, który różni tego michałka od białego jest kakao. Przekłada się to na niemal identyczne makroskładniki : 501 kcal, 45g tłuszczów, 19g węglowodanów oraz 18g białka.

Dodatek kakao lekko tonuje słodkość daktyli i nadaje całości intensywnie czekoladowego smaku. Jego zawartość musi być duża, jako że kolor masy ma zdecydowanie ciemniejszy kolor od mlecznej polewy. Dopełnieniem Michałka jest oczywiście masło orzechowe oraz małe kawałki orzechów ziemnych, bez których przekąska z pewnością nie byłaby aż tak smaczna. Połączenie słodko-słonego smaku sprawdza się prawie zawsze i w tym przypadku nie jest inaczej. Jeśli miałbym do czegoś porównać „Fit” Michałka, to byłaby to domowa nutella z daktyli oraz blok czekoladowy. Wilgotna, miękka i jednocześnie ciągnąca struktura robi robotę i to właśnie dzięki niej proteinowa przekąska przewyższa większość tego typu produktów na rynku.

Cena: ok. 11 zł

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]