26.09.201926.09.2019
awatar

autor: Bartłomiej Szkutnik

Bakaliowa

Zgodnie z nazwą, czekolada zawiera w sobie bakalie, a konkretnie rodzynki i orzechy laskowe. Ich ilość jest bardzo zadowalająca i równomiernie rozłożona po całej tabliczce. Zatopione w kakaowej masie, nadają jej jeszcze bardziej słodkiego smaku, dlatego też ta czekolada świetnie sprawdzi się jako dodatek do gorzkiej kawy. Jeśli lubicie słodycze z dodatkiem bakalii, ta przekąska od Light Sugar z pewnością przypadnie wam do gustu

Bantova

Nazwa czekolady może sugerować jej podobieństwo do popularnego batonika. Czy tak jest ? Trochę tak, ponieważ w jej skład także wchodzą wiórki kokosowe, które nadają całości bardzo intensywnego smaku kokosa. W połączeniu z czekoladą tworzą one zgrany duet, który nie cechuje się nadmierną słodyczą. Uzbrójcie się jednak w cierpliwość, ponieważ wiórki kokosowe mają skłonność do pozostawania w zębach, co nie każdemu może się spodobać.

Bartłomiej Szkutnik

autor: Bartłomiej Szkutnik

Opinie (0)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *