Krukam Pasta Orzechowa z Kokosem i Białą Czekoladą – orzechowy raj?

Krukam Pasta Orzechowa z Kokosem i Białą Czekoladą – orzechowy raj?

Po dwutygodniowej przerwie najwyższa pora na recenzje kolejnego produktu od Krukam i tym razem jest to pasta orzechowa z kokosem i białą czekoladą. Z wyjątkiem cukrów prostych (13g) oraz błonnika (19.6g) jej wartości odżywcze są zbliżone do klasycznego masła arachidowego : 580 kcal, 47.5g tłuszczów, 23.5g węglowodanów oraz 22.6g białka. Poza orzechami (70%), pastą kokosową (15%), tłuszczem kakaowym i mlekiem w proszku, w skład produktu wchodzi niestety cukier.

Przyczynia się on do bardzo słodkiego smaku, ale na szczęście nie sprawia, że pozostałe składniki są mało wyczuwalne. Testowana przeze mnie ostatnio pasta kokosowa w połączeniu z arachidami wypada jeszcze lepiej i świetnie komponuje się także mleczną nutą przypominającą białą czekoladę. Co prawda nie jest to popularny krem z pralin Raffaello, ale z ręką na sercu przyznaję, że ta lipcowa nowość od Krukam śmiało może rywalizować z o wiele gorszymi pod względem składu oraz wartości odżywczych odpowiednikami.

Aksamitna, lekko lejąca konsystencja pasty być może nie każdemu przypadnie do gustu, ale jak wiele razy wspominałem, ja najczęściej używam takich produktów jako dodatek do różnego rodzaju owsianek, jaglanek i dlatego też dla mnie nie stanowi ona problemu. Zresztą, dla chcącego nic trudnego, bo jako smarowidło do omleta czy wafli ryżowych wcale nie jest taka zła.

Cena: ok. 12 zł

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]