KruKam Aromat Karmelowy – recenzja

KruKam Aromat Karmelowy – recenzja

Jak wypada w smaku i zapachu aromat karmelowy firmy KruKam? Czy dobrze oddaje smak i zapach karmelu?  Do czego najlepiej go dodać i czy warto go kupić? Zapraszamy do recenzji!

Aromaty KruKam nie zawierają cukru i tłuszczu. Nie posiadają wartości energetycznej, a swój słodki smak zawdzięcza sukralozie w składzie.

Składniki: aromat, nośnik: glikol propylenowy, woda, substancja słodząca: sukraloza

Ogólne wrażenia

Zapach tego aromatu jest wyraźnie karmelowy, jednak bardziej podchodzi pod toffee. Nie jest on zbyt intensywny. Raczej delikatny. W smaku również nie jest przesadzony, ale jak dla mnie zbyt mało wyrazisty. Jest jednak słodki i oddaje toffee. Jak się ma do aromatu Funky Flavors Sweet Creamy Caramel? (tutaj jego recenzja). Szczerze, aromat od KruKam wypadł zdecydowanie lepiej. Nie jest chemiczny i nie ma sztucznego posmaku. 

Do czego aromat karmelowy KruKam?

Jest to aromat o uniwersalnym zastosowaniu. Sprawdza się w nabiale, jogurtach, skyrach, twarożkach. Przeróżnych deserach na zimno i na ciepło, lodach, koktajlach, budyniach.

Dobry w owsiance, ryżu na mleku, kaszy manny. Pasuje do kawy. Do dosmaczania masła orzechowego lub odżywek białkowych.

Podsumowanie

Aromat karmelowy KruKam to smaczny karmelowy aromat, jednak czuć w nim również toffee. Nie jest zbyt intensywny, jednak dla niektórych może być to plusem. Jego zaletą jest brak chemicznego posmaku i goryczki. Jako kolejny plus jest uniwersalność. Pasuje do wielu rzeczy: nabiału, deserów, wszystkich posiłków na słodko, kawy.

Mimo, że aromaty od Funky Flavors Sweet są świetne, to w tym przypadku aromat od KruKam wypadł lepiej. Moja ocena to 8/10. Kupisz go tutaj!

Szeroki wybór aromatów i innych fit produktów znajdziesz w sklepie FITREC!

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]