Kupując to masło, nie miałem bardzo dużych oczekiwań. Obawiałem mi się, że posmak słonecznika będzie gorzki. Na szczęście...
Kupując to masło, nie miałem bardzo dużych oczekiwań. Obawiałem mi się, że posmak słonecznika będzie gorzki. Na szczęście się myliłem. Masło jest słodkie i smakuje jak Nutella w połączeniu ze słonecznikiem. Myślę, że każdy, kto kiedyś próbował Nutelli, odczuje to podobieństwo. Warto również dodać, iż masło zawiera prawie 24g błonnika w 100g co jest kolejnym plusem. Dla porównania, wersja z arachidów zawiera go tylko 8g. Masło słonecznikowe to bardzo fajna alternatywa dla klasycznego masła z orzechów ziemnych, które jest znacznie mniej słodkie i bardziej wytrawne. U mnie jak zawsze, najlepiej sprawdza się jako polewa do omleta lub dodatek do owsianki, nie uwzględniając oczywiście jedzenia łyżką prosto ze słoika.
Komentarze