Puszka o pojemności 468g starcza na 18 porcji. Skład produktu jest bardzo prosty, bez żadnych ulepszaczy i konserwantów. Warto podkreślić, iż proszek zawiera dodatek izolatu białka serwatkowego, co rzadko spotyka się nawet w „fit” słodyczach. Sposób przygotowania jest łatwy i szybki – identyczny jak zwykłego budyniu. Według zaleceń producenta, do zrobienia 1 porcji deseru wykorzystałem 5 miarek proszku (26g) i 250ml mleka 0.5%. Jak możecie zobaczyć na drugim zdjęciu, budyń wygląda identycznie, jak ten przygotowywany za czasów dzieciństwa przez babcię (przynajmniej u mnie).
Konsystencja niczym nie odbiega od oryginału, a smak jest chyba jeszcze lepszy. Wanilia ze śmietanką to chyba klasyk wśród budyni. Tu również sprawdza się świetnie. Aromaty są dopracowane w 100%. Wogóle nie czuć skrobii, a całość cechuje się dużą słodkością. Budyń został stworzony tak, aby dodatkowo go nie dosładzać. Znajdująca się w składzie sukraloza w zupełności wystarcza. Poza zwykłą przekąska, produkt może mieć inne zastosowania jak np. krem do ciast. Game changer dla osób, które ograniczają słodycze lub są na redukcji. Przygotowany budyń ma zaledwie 180 kcal, a potrafi naprawdę nasycić. Chapeau bas !
Cena : ok. 23 zł (KFD NUTRITION)
Visitor Rating: 7/10