Donuty Jim Buddy’s to zdecydowanie najbardziej popularne „fit” słodycze ostatnich tygodni. Dziś recenzja pierwszego z nich – o smaku masła orzechowego.
Makroskładniki (58g) : 99 kcal 9.5B|3.6T|5W (1.2g cukrów prostych)
Skład : białko jaja, erytrytol, mąka owsiana bezglutenowa, dynia, orzeszki ziemne, izomalto-oligosacharydy, WPC, woda, aromat, proszek do pieczenia, olej kokosowy, l-glicyna, lecytyna słonecznikowa, sukraloza
Konsystencja donuta Jim Buddy’s
Puszysta, miękka i wilgotna przypomina świeży biszkopt. Górną część ciasta przykrywa dość gruba warstwa polewy o strukturze lukru. Śmiało mogę stwierdzić, że pod tym względem Jim Buddy’s przebija klasyczne donuty.
Smak Jim Buddy’s Peanut Butter
Trudno mi sobie wyobrazić, że mógłby być jeszcze lepszy. Każdy element został tu dopracowany w 100% – delikatny biszkopt i meeega słodka polewa bez jakiegokolwiek posmaku chemii. Wyobrażacie sobie połączenie masła orzechowego i masy kajmakowej ? Tak właśnie smakuje Jim Buddy’s Peanut Butter. Perfekcja!
Podsumowanie
Jeden z najlepszych donutów jakie jadłem. Aż trudno uwierzyć, że nie zawiera cukru i ma zaledwie 99 kcal w jednej sztuce (nie znając etykiety spokojnie dałbym mu 2x więcej). 12 zł za 58g donuta ? Kontrowersje kończą się po spróbowaniu Jim Buddy’s Peanut Butter.
Cena: ok. 12 zł (Guiltfree.pl)
Opinie (0)