Jabłka prażone vs Apple in Jelly – ostateczne starcie!

Jabłka prażone vs Apple in Jelly – ostateczne starcie!

Kilka dni temu na relacjach instastory pokazałem Wam jabłka prażone w słoiku i nazwałem je budżetową wersją popularnej frużeliny „Apple in Jelly”. Jakie było moje zdziwienie, kiedy się okazało, że nie każdy zna jeszcze tę sklepową alternatywę dla owoców w żelu. Dlatego też powstał ten post. Smacznego!

All Nutrition Apple in Jelly

Makroskładniki (100g): 54 kcal 0B|0T|22W (poliole)
Skład: jabłko (80%), erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, aromat, sorbinian potasu, sok cytrynowy (z zagęszczonego soku), karoteny, sukraloza

Nasza Spiżarnia Jabłka Prażone

Makroskładniki (100g): 61 kcal 0B|0T|14W
Skład: jabłko (90%), woda, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy

Jakie są wnioski? Myślę, że każdy z Was zna już mój przekaz nawet jeśli nie będę analizował dokładnie wszystkich literek w składzie i liczb na etykiecie. Jaka jest różnica w smaku? Ja nie wiem, ale nawet jeśli „Apple in Jelly” smakuje jak ambrozja, to zaraz nakładam buty i lecę do Biedronki po 4 słoiki prażonych jabłek. Jeżeli czytasz ten post przed 24.05, to ich cena wynosi dokładnie 5.99 zł (promocja). Wychodzi zatem aż 5 słoików po 860g w cenie jednego kilograma jabłek w żelu. Świadomość!

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]