HealthyCo Proteinella Hazelnut and Cocoa – test kremu proteinowego!

HealthyCo Proteinella Hazelnut and Cocoa – test kremu proteinowego!

Dziś recenzja kolejnej „fit” nowości ze sklepowych półek. Jak Proteinella wypadnie na tle innych kremów białkowych oraz zwykłej Nutelli ? Sprawdźmy czy smak oraz konsystencja wynagrodza cenę tego małego słoiczka.

Makroskładniki (100g) : 500 kcal 12.6B|36.1T|46.9W (6.6g cukrów prostych)
Skład : maltitole, olej słonecznikowy, koncentrat białka serwatkowego (12%), orzechy laskowe (10%), słodka serwatka w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (6.5%), tłuszcz kakaowy, olej kokosowy, lecytyny słonecznikowe, naturalny aromat waniliowy

Konsystencja kremu Proteinella

Na pewno nie jest tak ciągnąca jak większość kremów proteinowych na rynku. Czy to wada ? Dla mnie nie, bo dzięki temu Proteinella znacznie szybciej rozpuszcza się w owsiance, a smarowanie omleta czy wafli jest łatwiejsze. Warto także dodać, że orzechy wraz innymi składnikami są zmielone do perfekcji – 10/10.

Smak HealthyCo Proteinella

Bardzo dobry! Największą różnicą w porównaniu do Nutelli jest słodkość, ale ten fakt chyba nikogo nie dziwi. Poza tym białkowy krem cechuje się podobną intensywnością orzechów laskowych i znakomitym smakiem mlecznej czekolady. Zero chemicznych posmaków i goryczki białka serwatkowego. Polskie spożywczaki idą w dobrym kierunku – 9/10.

Podsumowanie

Nie przypuszczałem, że krem proteinowy z marketu może być tak smaczny! Trochę więcej orzechów i ocena byłaby jeszcze wyższa. Wadą nadal pozostaje cena i to ona skłania mnie do refleksji nad ponownym zakupem.

Cena: ok. 15 zł (Guiltfree.pl)

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]