24.11.201924.11.2019
awatar

autor: Bartłomiej Szkutnik

Dawno tak długo nie testowałem białka! Mieszankę koncentratu i izolatu białka serwatkowego od GymTec Labs po raz pierwszy spróbowałem 3 tygodnie temu. W tym czasie sprawdziłem je z owsianką, kaszą, mlekiem oraz wodą. Czas podzielić się z wami moją opinią. GYMTEC LABS WHEY PISTACHIOS!

Makroskładniki (100g) : 398 kcal 73B|6.9T|9.9W (4.3g cukrów prostych)
Skład : ultrafiltrowany koncentrat  białek serwatkowych WPC 80, mikro- i ultrafiltrowany izolat  białek serwatkowych WPI, lecytyny sojowa, lecytyna słonecznikowa, erytrytol, aromaty, barwniki (kompleksy miedziowe chlorofilin, beta karoten), sól himalajska, kwas cytrynowy, stewia, karboksymetyloceluloza.

Rozpuszczalnosć

Do niej nie mam żadnych zastrzerzeń. Proszek świetnie rozpuszcza się zarówno w płynach jak i posiłkach takich jak kasza manna czy owsianka. Myślę, że tak samo będzie także w innych zastosowaniach. Formuła instant zdała ten egzamin celująco. Rozpuszczalność marzenie! – 10/10.

Smak

Tu jest już bardzo delikatnie i skromnie. Smak pistacji to dużo powiedziane – w przypadku białka od GymTec Labs lepszym określeniem będzie po prostu „aromat pistacjowy”. Ten zaś jest bardzo naturalny i inny niż w reszcie odżywek białkowych. Przypomina prawdziwe pistacje i ich naturalnie słony posmak. W porównaniu do innych białek, to cechuje się również znacznie mniejszą słodkością. Przyczyną są oczywiście substancje słodzące – znajdziemy tu tylko erytrytol i stewię. To z kolei dobra wiadomość dla osób, które nie jedzą sukralozy, aspartamu czy acesulfamu-k. Mnie GymTec Labs Whey najbardziej smakuje z kaszą manną. Z wodą czy mlekiem mała intensywność smaku jest szczególnie wyczuwalna. Uczciwa piątka – 5/10.

Podsumowanie

Komu polecam białko od GYMTEC LABS WHEY PISTACHIOS? Wszystkim, którzy bardziej niż bardzo słodki i intensywny smak, cenią sobie prosty skład i gwarancję braku problemów żołądkowo-jelitowych.

Cena : ok. 55 zł (m.in GymTec Labs)

Bartłomiej Szkutnik

autor: Bartłomiej Szkutnik

Opinie (0)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *