Nie ma wątpliwości, że pod wzgędem oryginalności przebiją swoich poprzedników – ser oraz pizzę. Najważniejszy jest jednak smak i właśnie teraz podzielę się z wami moją opinią. Zapraszam do lektury, a potem do dyskusji w komentarzach.
Makroskładniki (100g) : 415 kcal 6.9B|9.6T|74W (1.1g tłuszczów nasyconych i 4g cukrów prostych)
Skład : ryż brązowy 34%, ryż biały 25%, grys kukurydziany 25%, olej rzepakowy, serwatka w proszku, sól, cukier, maltodekstryna ziemniaczana, mąka ryżowa, papryczka chipotle 5%, cebula w proszku, czerwień buraczana 2.5%, oleje roślinne, czosnek w proszku, aromat
Konsystencja – połączenie ryżu z kukurydzą wygrywa ze zwykłymi waflami ryżowymi! Struktura jest bardziej miękka, chrupiąca i jednocześnie nieprzesadnie krucha. Szczególnie doceniam tę ostatnią cechę – kruchliwość zwykłych wafli bywa czasem naprawdę irytująca. W tym aspekcie, Good Food znów mnie nie zawodzi i dlatego nic nie powstrzymuje mnie przed dychą – 10/10.
Smak – nie lubicie buraków ? Nawet nie zbliżajcie się do tej nowości. Ich smak momentami jest naprawdę intensywny. Przeważa tu słodkość, a towarzyszy jej lekka kwaskowatość. Papryczka chilli również daje się we znaki, jednak liczyłem na znacznie większą ostrość. Jej zaletą jest za to wędzony posmak, który przypomina mi chipsy o smaku barbecue. Lubię buraki, lubię wafle, więc smak oceniam bardzo pozytywnie – 8.5/10 ☑Podsumowanie : Kreatywność popłaca! Połączenie buraka i wędzonego chilii może budzić obawy, ale po spróbowaniu pierwszego wafla, ciężko nie zjeść całej paczki. Skład i makroskładniki również wypadają dość dobrze. Mam nadzieję, że ta nowość zostanie w sklepach na dłużej. A wy jak je oceniacie?
Cena : 3-4 zł (Biedronka)
Visitor Rating: 1.5/10
Visitor Rating: 6/10