Comiesięczne recenzje dwóch aromatów Funky Flavors Sweet stały się już tradycją! Przez ostatnie tygodnie testowałem Tiramisu i Roasted Hazelnut – oba w wersji 50ml słodzone sukralozą. Jak wypadły i do czego najlepiej ich używać? Na te pytania odpowiadam poniżej!
Roasted Hazelnut
świetnie oddaje orzechy laskowe, a dodatek sukralozy nadaje kroplom słodkiego smaku. Jeżeli lubicie ten rodzaj orzechów, to na pewno się nie zawiedziecie. Śmiało mogę przyznać, że nie zawiódł mnie w żadnym zastosowaniu. Testowałem z kawą, owsianką, kaszą manną, skyrem, serkiem wiejskim i twarogiem. Po kilku dniach złapałem się na tym, że najchętniej dodawałem go do skyra i kawy – moje TOP2. Obawiałem się, że orzechy laskowe mogą nieść ze sobą goryczkę, ale tak się nie stało. Mega!
Tiramisu
jeden z najlepszych aromatów do nabiału! Tiramisu to mieszanka, w której można wyczuć m.in kawę, śmietankę, nutę rumu i biszkopt! Ma kilka wspólnych cech z aromatem Irish Cream. Do czego najczęściej go dodaję? Zdecydowanie do skyra! Typowa dla niego kremowa konsystencja kojarzy się wtedy z mascarpone z deseru Tiramisu. Poza skyrem, świetnie pasuje do nabiału w innych odsłonach, ale też do kawy! Znika u mnie jeszcze szybciej niż orzech laskowy, więc ocena musi być wyższa! Jeden z moich NAJ!
Podsumowanie
Roasted Hazelnut i Tiramisu – trafił się udany duet aromatów! Jeżeli zastanawialiście się nad ich zakupem, to teraz możecie już śmiało po nie sięgać. Oba mają podobne zastosowania, jednak minimalnie lepszy okazał się Tiramisu. Bez cukru, bez kalorii, a posiłki i napoje na nich zyskują! Polecam ?
Cena: ok. 15 zł za 50ml (Sklep FITREC)
Z kodem „FITRECENZJE” otrzymasz rabat na wszystkie produkty w sklepie www.fitrec.pl
Opinie (0)