Frank & Oli High Protein Cookie – recenzja!

Frank & Oli High Protein Cookie – recenzja!

Ciastka Frank&Oli to kolejna proteinowa nowość, która kilka tygodni temu zagościła na lidlowe półki. Ilość białka i skład może nie zachwyca, ale w sumie oceńcie sami. Po przeczytaniu recenzji zachęcam do dzielenia się własną opinią.

Makroskładniki (40g-opakowanie) : 170 kcal 9.8B|5.8T|20.7W (8.2g cukrów prostych)
Skład : m.in mąka pszenna, białko pszenne, izolat białka grochowego, płatki owsiane 13%, cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, lecytyna z soi, aromat, cukier, trzcinowy nierafinowany, olej rzepakowy, skrobia pszenna, WPC 80 (7%), inulina, albumina, kakao, suszona skórka pomarańczowa.

Konsystencja ciastek Frank & Oli

Z wyglądu ciastka przypominają popularne BelVita, ale w praktyce wypadają niestety mniej korzystnie. Frank&Oli są dosyć suche, napowietrzone i oczywiście chrupiące. Plus za zatopione w ciastkach kawałki czekolady.

Smak Frank & Oli High Protein Cookie

Napisy na opakowaniu zawsze zobowiązują, a w tym przypadku moje oczekiwania nie zostały spełnione. Mimo, że smak rzeczywiście jest czekoladowy, to intensywność kakao pozostawia wiele do życzenia, nie mówiąc już o skórce pomarańczy. Słodkość także określiłbym jako umiarkowaną. Bez szału.

Podsumowanie

Ładne, kolorowe opakowanie to nie wszystko. Fajnie, że coraz więcej tego typu produktów możemy kupić w sklepach spożywczych, ale ciastka Frank&Oli do mojego koszyka już więcej nie trafią. Już wiem dlaczego są na półce „wyprzedażowej”.

Cena: ok. 2 zł (Lidl)

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Również z tej kategorii

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]