Drugi i ostatni dostępny na ten moment w Polsce smak proteinowego puddingu od Ehrmanna to czekolada (nie dotarła...
Drugi i ostatni dostępny na ten moment w Polsce smak proteinowego puddingu od Ehrmanna to czekolada (nie dotarła do nas jeszcze nowość – karmel). Jego makroskładniki wyglądają identycznie jak w wersji waniliowej, ale przypomnę – jedno opakowanie zawiera 152 kcal, 3g tłuszczów, 11g węglowodanów oraz 20g białka.
Mimo, że połączenie mleka z kakao najczęściej kojarzy się z mleczną czekoladą, to w przypadku puddingu od Ehrmanna tak nie jest – smak można tutaj porównać bardziej do czekolady deserowej. Wynika to między innymi z faktu, iż deser ma ciemnobrązowy kolor oraz cechuje się umiarkowaną słodkością. Przyczynia do tego także intensywność kakao, które wyraźnie zaznacza swoją obecność, ale jednocześnie nie pozostawia po sobie goryczki.
Moim zdaniem High Protein Chocolate Pudding minimalnie przebija waniliowego poprzednika i mam tu na myśli nie tylko smak, bo jego cena także jest trochę niższa. Konsystencja, o której nie wspominałem wcześniej to ponownie klasa światowa i dlatego też zasługuje na „dziesiątkę”.
Cena: ok. 7 zł
Komentarze