Duży wybór firm cateringowych z jednej strony cieszy, z drugiej utrudnia podjęcie decyzji. Niestety, nie wszyscy dostawcy trzymają wysoki poziom. Zanim zamówisz pierwszą dietę, warto uważnie prześwietlić ofertę i poznać opinie innych użytkowników. W końcu oddajesz w ręce specjalistów nie tylko swoją sylwetkę, ale też zdrowie.
Tania i dobra dieta pudełkowa – na co zwrócić uwagę?
W branży cateringowej niska cena nie idzie w parze z jakością. Celowanie w średnią półkę cenową daje dużo większe możliwości. Przede wszystkim, nie musisz obawiać się, że dostaniesz nieświeże jedzenie ugotowane z wysoko przetworzonych składników. Jakościowa żywność musi kosztować więcej, podobnie jak zawarta w cenie diety praca wykonana przez dietetyków i kucharzy.
Godny zaufania catering to taki, który korzysta z lokalnych produktów i posiada certyfikaty dotyczące bezpieczeństwa i higieny żywności. Główną wartością firmy powinni być zatrudniani specjaliści. Na stronie poszukaj informacji, czy diety układane są przez dietetyków oraz czy masz możliwość odbycia konsultacji z jednym z nich.
Jak sprawdzić, czy posiłki będą Ci smakować? Najlepszym sposobem jest zamówienie zestawu próbnego, ale czasem wystarczy przejrzenie przykładowych jadłospisów. Jeśli firma daje duży wybór diet, także bezmięsnych czy bezglutenowych, z pewnością znajdziesz coś dla siebie.
Dieta pudełkowa dla par – dodatkowa motywacja i oszczędność
Tanią i dobrą dietę pudełkową możesz uczynić jeszcze tańszą, jeśli będziesz śledzić trwające promocje. Warto zapisać się do newslettera ulubionego dostawcy lub obserwować firmę w mediach społecznościowych. Standardem jest zniżka przy dostarczaniu zestawów dań pod jeden adres, jak w przypadku diety pudełkowej wygodnadieta.pl.
Możecie skorzystać z różnych jadłospisów, a w razie potrzeby zmieniać je w trakcie trwania zamówienia. Przejście na dietę razem z partnerem, współlokatorką czy osobą z pracy daje ogromnego kopa motywacyjnego. Dużo łatwiej wytrwać w postanowieniach, jeśli masz dodatkowe wsparcie.
Czy można podgrzewać obiady pudełkowe w mikrofali?
Tylko od Ciebie zależy, w jaki sposób będziesz podgrzewać dostarczone jedzenie. Większość posiłków smakuje dobrze również na zimno. Niektórzy sądzą, że podgrzewanie jedzenia w mikrofali zabija zawarte w nim wartości odżywcze.
Trudno powiedzieć, kto i kiedy wymyślił ten mit, jednak fale wytwarzane przez mikrofalówki nie wpływają w żaden sposób na materię organiczną. Urządzenia dostępne na rynku działają zgodnie z wytycznymi światowych organizacji bezpieczeństwa żywności – gdyby w jakikolwiek sposób szkodziły ludziom (lub pożywieniu), nie zostałyby dopuszczone do sprzedaży.
Warto korzystać ze zdobyczy techniki, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby podgrzewać obiady w tradycyjny sposób. Niezależnie od wybranej metody, pamiętaj, aby wyjąć posiłek z plastikowego opakowania oraz przestrzegać instrukcji, które zwykle można znaleźć na opakowaniu lub na stronie firmy oferującej dietę.
[Artykuł partnera]
Opinie (0)